Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
citroen-jumpy-overview

Citroen Jumpy

1 / 3
citroen-jumpy-overview
citroen-jumpy-front
citroen-jumpy-side

Sterke punten

  • Modern design
  • Volwassen, comfortabel rijgedrag
  • Ook als elektrische ë-Jumpy

Zwakke punten

  • Niet de grootste laadruimte
  • Relatief duur ten opzichte van de grotere Jumper
  • Basisuitrusting wat aan de karige kant

Citroen Jumpy : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Citroen Jumpy, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Citroën Jumpy: meer dan alleen een bestelauto

De Citroën Jumpy combineert, net als de vergelijkbare modellen Peugeot Expert, Opel Vivaro en Fiat Scudo, het beste van een bestelauto en een personenauto. Inmiddels is de Jumpy toe aan zijn vierde generatie. Lees meer.

Interesse in een Citroen Jumpy

Citroen Jumpy occasions
Citroen Jumpy nieuwe auto's
Citroen Jumpy dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Citroën Jumpy is verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan motoren. Er is voor ieder wat wils

  • De bestelauto rijdt bijzonder comfortabel en verfijnd. De invloeden van een personenauto zijn duidelijk herkenbaar

  • De volledig elektrische ë-Jumpy is wat betreft de batterij verkrijgbaar in twee smaken: 50 kWh en 75 kWh

  • Standaard voorzien van meerdere veiligheidssystemen

Technische gegevens

Motorisatie

De derde generatie van de Citroën Jumpy verscheen in 2016 op de markt en in 2023 kreeg de bestelauto een facelift. Tussendoor werd het motoraanbod gewijzigd. De Citroën Jumpy kent dus verscheidene motorvarianten.

In 2016 werd de Jumpy aanvankelijk geleverd met keuze uit twee dieselmotoren: een 1.6-liter en een 2.0-liter HDI-blok. Die eerste was goed voor 69 kW (95 pk) of 85 kW (116 pk). De grotere motor bood 88 kW (120 pk), 110 kW (150 pk) of 130 kW (177 pk). In 2019 werd het motorengamma herzien, waarbij de 1.6 vervangen werd door een nieuwe 1.5-liter motor met 73 kW (100) of 88 kW (120 pk). De 2.0-liter-motor bleef wel behouden, maar is nu verkrijgbaar met de keuze uit 140 of 177 pk aan vermogen. Standaard is de Jumpy voorzien van een handbak, maar optioneel was ook een automaat verkrijgbaar.

De facelift van 2023 is verkrijgbaar in vermogensvarianten 88 of 107 KW (120 of 145 pk) bij de BlueHDi-dieselmotoren met een handgeschakelde zesbak of de 132 kW (180 pk) versie met automatische 8-trapsautomaat.

Naast de conventionele verbrandingsmotor biedt Citroën ook een Jumpy op waterstof. Deze variant met een brandstofcel biedt emissievrije mobiliteit met een actieradius van meer dan 400 km (gecombineerd, in afwachting van WLTP-goedkeuring).

De volledig elektrische Citroën ë-Jumpy is eveneens terug te vinden in de line-up na de facelift. De ë-Jumpy wordt aangedreven door een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en is leverbaar met keuze uit twee verschillende batterijen: 50 kWh voor een actieradius van 224 km en 75 kWh voor een actieradius van maximaal 350 km.

Afmetingen

De Citroën Jumpy is verkrijgbaar in twee lengtematen: als M met een lengte van 4,98 meter en als L met een lengte van 5,33 meter. De breedte van 2,20 meter is gelijk, net als de hoogte van 1,89 meter. De M en L hebben beide een wielbasis van 3,27 meter.

De laadruimte is dus afhankelijk van de gekozen versie. De laadlengte van de M is 3,67 meter, goed voor een volume van 5,3 kubieke meter. De L is natuurlijk de ruimste, met een vloer van 4,02 meter lang en een laadvolume van 6,1 kubieke meter.

De belangrijkste specificaties op een rij

Citroën Jumpy
Marktintroductie 2016
Lengte x breedte x hoogte 4,98-5,33 x 2,20 x 1,89 m
Wielbasis 3,27 m
Inhoud bagageruimte 4.600-6.100 l
Ledig gewicht 1.551-1.800 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.700-3.100 kg
Cilinderinhoud 1.499-1.997 cm3
Vermogen 88-132 kW (120-180 pk)
Koppel 270-400Nm
Topsnelheid 145-185 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 19,6-10,9 sec
Tankinhoud 69 l
Verbruik 6,6-7,3 l/100 km
CO₂-uitstoot 172-192 g/km

Varianten

De Citroën Jumpy biedt keuze uit meerdere lengtematen en indelingen. Naast de M en de L kun je dus ook kiezen voor de bestelauto als ‘Van’ met hoogstens drie zitplaatsen voorin, als dubbele cabine met nog eens een tweede zitrij erachter of als Plancher Cabine. In elk geval krijg je een beperkte standaarduitrusting. Ben je op zoek naar een busje om mensen te vervoeren, dan kun je bij Citroën terecht voor de ë-Spacetourer.

Prijzen

Wie in de markt is voor een Citroën Jumpy, en dat zullen over het algemeen veelal ondernemers zijn, kunnen een exemplaar bestellen vanaf 26.000 euro. Uiteraard geldt hoe meer opties je aanvinkt, hoe duurder de Jumpy wordt.

Op zoek naar een goedkoper exemplaar? Die vind je gemakkelijk als occasion. De Citroën Jumpy is al in meerdere generaties op de markt verschenen. Exemplaren van eerdere bouwjaren zijn relatief goedkoop te vinden, voor bedragen van rond de 1.500 euro. Exemplaren van de derde generatie met wat meer kilometers op de teller beginnen als occasion vanaf 8.000 euro.

Design

Buitenkant

Tijdens de facelift van 2023 heeft de Citroën Jumpy het familiegezicht van de personenauto’s van het merk gekregen. Kenmerkend is natuurlijk het nieuwe logo van Citroën dat op de voorkant prijkt en een knipoog is naar het verleden. De verticale dagrijverlichting is de andere overeenkomst met de moderne personenauto’s van Citroën.

Binnenkant

Net als de buitenkant is ook het interieur ingrijpend gewijzigd sinds de facelift van 2023. Wat vooral opvalt is het nieuwe stuurwiel en de grote displays. Eén display is te vinden voor de neus van de bestuurder met daarop het instrumentarium dat volledig naar eigen smaak is te configureren. Het andere display bevindt zich centraal op het dashboard. Een 5-inch centraal display is standaard. Het grote 10-inch display is optioneel. Optioneel zijn ook de draadloze telefoonlader en digitale achteruitkijkspiegel.

Veiligheid

De Citroën Jumpy van na de facelift is uitgerust met een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen, zoals vermoeidheidsdetectie, verkeersbordherkenning, Lane Keeping Assist, automatische noodstopfunctie met herkenning van voetgangers en fietsers, intelligente snelheidsbegrenzer. Optioneel is het pakket uit te breiden met het Drive Assist Pack, met daarin onder meer adaptieve cruise control met stop & go.

Alternatieven

Ben je geïnteresseerd in een Citroën Jumpy, dan zullen de andere bestelauto’s op hetzelfde platform je eveneens interesseren. Zo vind je bij Peugeot de Expert, bij Fiat de Scudo, bij Opel de Vivaro en bij Toyota de ProAce. Die zijn allemaal tevens beschikbaar met elektrische aandrijflijnen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Volkswagen Transporter of Ford Transit en die zijn doorgaans wel nog net iets ruimer dan de Stellantis-bestelauto’s.

FAQ

Is de Citroën Jumpy hetzelfde als de Opel Vivaro, Peugeot Expert Fiat Scudo en Toyota Proace?
Onderhuids zijn de bedrijfsauto’s vrijwel identiek. Wel zijn er onderling wat verschillen in de aandrijvingen en het uiterlijk.
Wat kost de Citroën Jumpy?
De gefacelifte Jumpy is verkrijgbaar vanaf 26.000 euro.
Hoe ver komt de volledig elektrische Jumpy?
De 50 kWh versie komt 224 km ver en de versie met 75 kWh heeft een actieradius van maximaal 350 km. Ook kun je kiezen voor de Jumpy Hydrogen op waterstof met een actieradius van 400 km.

Beoordelingen voor Citroen Jumpy

13 Beoordelingen

4,2