McLaren - Occasion, Tweedehands auto, Auto kopen - AutoScout24

Vind uw droomvoertuig

Aanbod voor uw zoekopdracht

Aanbod voor uw zoekopdracht

McLaren: hoogtechnologische racewagens met een rijke geschiedenis

McLaren Automotive zag het levenslicht in 1989. De autofabrikant staat bekend als aanbieder van racewagens die gebaseerd zijn op de Formule 1-technologie. Het bedrijf kent een Britse oorsprong. De F1, een coupé met drie zitplaatsen waarbij de chauffeur in het midden van de auto zit, is het eerste model dat door de fabrikant werd gelanceerd. Vandaag de dag speelt de F1 nog steeds een rol binnen het aanbod van de autofabrikant, maar de huidige versie heeft natuurlijk tal van veranderingen en verbeteringen ondergaan. Naast de racewagens brengt McLaren roadcars op de markt met hetzelfde sportieve uiterlijk. Luxe, snelheid en state-of-the-art technologie staan centraal bij het ontwerp en de productie van elke wagen.

Om kwaliteit te kunnen garanderen beschikt de autofabrikant over een hoogtechnologisch productiecentrum, waar de wagens worden ontworpen, ontwikkeld, getest en geproduceerd. Zo wordt elke stap binnen het productieproces van a tot z opgevolgd. Wereldwijd wordt gezocht naar vakmensen die de beste zijn binnen hun specialisatie, zodat het bedrijf een onderscheidende rol kan spelen binnen de auto-industrie. Het aantal modellen blijft beperkt, maar het onderzoek dat voor ieder type wagen wordt uitgevoerd is intensief, zodat er regelmatig verbeteringen aangebracht worden.

McLaren: een sportwagen voor bestuurders die van luxe, snelheid en comfort houden

Hoewel McLaren in de eerste plaats bekend is dankzij een eigen Formule 1-team dat behoorlijk goede prestaties neerzet op het circuit, kent het merk ook verschillende modellen die ontworpen zijn om de straat mee op te gaan. Vanzelfsprekend is dit geen gezinswagen, maar een sportieve blikvanger voor de bestuurder die van snelheid, design, comfort en exclusiviteit houdt. De wagen bevindt zich in de duurdere prijsklasse en is voorzien van alle technologische snufjes, die de rijervaring nog aangenamer maken. Als tweedehands wagen doet de sportwagen het erg goed, aangezien deze voor een betaalbare prijs op de kop kan worden getikt.

Deuren die naar boven toe openen, opvallende kleuren, een gestroomlijnde body en de garantie op uitstekende prestaties. Het zijn redenen dat sportieve chauffeurs met voldoende budget deze wagen met veel plezier in de garage hebben staan. Maar ook koppels die graag met de wagen op vakantie gaan, zijn gebaat bij een tweedehands auto van dit merk. Afhankelijk van het model is er tot 150 liter bagageruimte voorzien, zodat een roadtrip naar Cannes of Monaco zeker tot de mogelijkheden behoort. Het interieur in nappaleder, de zwevende middenconsole en de ergonomisch geplaatste navigatie-elementen zorgen voor een aangename en vooral ook comfortabele tocht.

McLaren MP4-12C ideaal als sportieve tweedehands wagen met een uniek karakter

De MP4-12C staat bovenaan het lijstje sportieve tweedehands auto's met een uniek karakter. Het model wordt niet langer geproduceerd, maar blijft een absolute topper als het over sportieve wagens voor de weg gaat. Opvallend is het dashboard, dat ontdaan is van toeters en bellen zodat zowel de bestuurder als een tweede passagier ruim voldoende plek heeft voor een aangename ervaring. De MP4-12C heeft een slank en gestroomlijnd uiterlijk en deuren die naar boven kantelen. Dit laatste maakt instappen niet altijd eenvoudig voor de onervaren chauffeur. Een V8-biturbo met een vermogen van 600 pk wordt met een simpele druk op de knop tot leven gewekt en stabiliseert in slechts enkele luttele seconden. Oneffenheden op de weg zijn niet voelbaar voor wie in de MP4-12C zit. Dit dankzij een actieve ophanging die zijn werk perfect doet. Wie 600 pk zegt, noemt snelheid en kracht. Maar ook wie liever rustig geniet van zijn MP4-12C, komt aan zijn trekken met een tweedehands wagen van dit model. Dankzij een gelijkmatige overbrenging is het mogelijk om te cruisen met de wagen, zonder alle focus op snelheid te leggen. De MP4-12C is een coupé met een exclusief karakter en verbluffende prestaties.

De technische specificaties van de sportieve McLaren

Een laag in het chassis gemonteerde 3.8 liter V8-motor geeft de wagen een verbeterde beweeglijkheid. Dankzij een start-stopsysteem kent de motor geen overbodig gebruik in stationaire toestand en is deze met één druk op de knop klaar om prestaties neer te zetten. Zeven versnellingen laten toe om bij elke snelheid volledige controle over de auto te houden. Schakelen gebeurt haast intuïtief en naadloos. De unieke, lichtmetalen GT-velgen in 19 inch formaat vooraan en 20 inch formaat achteraan zijn voorzien van geoptimaliseerde Pirelli Zero banden, die onder alle omstandigheden topprestaties geven. Hoogtechnologisch schuim zorgt ervoor dat ongewenst geluid wordt gefilterd.

Het chassis wordt vervaardigd uit sterk en betrouwbaar carbonvezelmateriaal, dat bekendstaat om zijn lage gewicht. Dit geeft de wagen een perfecte weerstand in geval van een botsing, maakt deze dynamisch en zorgt voor een onklopbare vermogen-gewichtsverhouding. Ook bij de remmen is aandacht besteed aan zowel gewicht als prestatie. De remmen werken onder alle omstandigheden optimaal, zowel als ze warm als koud zijn. Een belangrijk element bij een wagen die voorbestemd is om snel te zijn.