Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mg-zs-l-01.jpg

MG ZS

Sterke punten

  • Altijd volledig elektrisch
  • Relatief betaalbare EV
  • Veel waar voor je geld

Zwakke punten

  • Snelladen alleen mogelijk met duurdere versie
  • Slechts 500 kg trekgewicht
  • Hard geveerd onderstel

MG ZS : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de MG ZS, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

MG ZS: bestverkochte model van MG

Waar de naam MG ZS vroeger gedragen werd door een sportieve sedan is, nadat het merk nieuw leven in geblazen werd, de naam nu weggelegd voor een volledig elektrische crossover. De auto verscheen in 2018 op de Europese markt en kreeg in 2021 een facelift. Lees meer.

Interesse in een MG ZS

MG ZS occasions
MG ZS nieuwe auto's
MG ZS dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De MG ZS EV is één van de goedkoopste elektrische auto’s op de markt.
  • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • MG heeft geluisterd naar de feedback op de auto en verbeterde de ZS flink na de facelift
  • Ook als Long Range met 440 km actieradius (WLTP)

Technische gegevens

Motorisatie

Voordat er nieuw leven werd geblazen in het failliete Britse merk MG in 2007 door het Chinese SAIC Motor, was de MG ZS een sportieve sedan die met 128 kW (175 pk) te bestellen was. Maar tijden veranderen en ook voor het merk MG. Na de Chinese overname werd een nieuwe koers ingezet met een sterke voorkeur voor volledig elektrische aandrijflijnen.

De MG ZS is in Nederland altijd voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. In andere landen is hij wel verkrijgbaar met verbrandingsmotoren. Die zijn echter niet interessant voor de Nederlandse markt en daarom kiest MG ervoor om enkel elektrische of plug-in hybride auto’s hier op de markt te brengen.

Wat betreft het aanbod voor de aandrijflijn in de ZS kan er onderscheid gemaakt worden tussen de versie van vóór de facelift en erna. De pre-facelift was voorzien van een batterij met een capaciteit van 44,5 kWh – al wordt 50 kWh in de modelnaam gebruikt. In combinatie hiermee heeft de crossover een maximum vermogen van 105 kW (143 pk) en een maximum koppel van 353 Nm. Er zit dus best pit in de familieauto. De aandrijving vindt plaats op de voorwielen. De actieradius van de MG ZS van voor de facelift is 263 km (WLTP).

Na de facelift in 2021 veranderde het aanbod. Zo kwam er de mogelijkheid om te kiezen tussen twee batterijen. De instapversie van na de facelift krijgt een grotere batterij dan voor de facelift, namelijk 50 kWh. Kies je voor deze versie dan krijg je 130 kW (177 pk) en 280 Nm. De aandrijving vindt wederom plaats via de voorwielen en de actieradius is ook gegroeid ten opzichte van zijn voorganger en komt uit op 320 km. In de brochures is deze versie te vinden als ‘Standard’.

De MG ZS EV ‘Long Range’ beschikt over een 70 kWh batterij, waarmee de crossover een actieradius heeft van 440 km (WLTP). Deze versie beschikt over 115 kW (156 pk) en een maximum koppel van 280 Nm. Verder heeft deze versie een 11 kW 3-fasen boordlader. En met een snellaadvermogen tot 92 kW is de accu binnen 40 minuten tot 80% op te laden. De 50 kWh versie heeft deze mogelijkheid niet.

Afmetingen

De MG ZS is een praktische familie crossover en dat uit zich in de ruimte die de auto biedt. De auto is 4,32 meter lang, 1,80 meter breed en 1,65 meter hoog. De wielbasis is met 2,58 is echt meer dan voldoende. Binnenin biedt hij door die ruime wielbasis meer dan genoeg ruimte. Vooral op de achterbank is het goed vertoeven. Met drie volwassenen achterin plaatsnemen is goed mogelijk. Ook de bagageruimte is met 448 liter zeer behoorlijk. Klap je de achterbank neer, dan ontstaat er een ruimte van 1.166 liter.

De belangrijkste specificaties op een rij

MG ZS EV
Marktintroductie 2021
Lengte x breedte x hoogte 4,32 x 1,80 x 1,65 m
Wielbasis 2,58 m
Inhoud bagageruimte 448 -1.166 l
Ledig gewicht 1.570 – 1.620 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.060 – 2.070 kg
Vermogen 115 - 130 kW (130 – 177 pk)
Koppel 280 Nm
Topsnelheid 175 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 8,4 – 8,6 sec
Batterijcapaciteit 50 – 70 kWh
Verbruik 17,3 – 17,8 kWh/100 km
Actieradius 320 – 440 km

Varianten

Los van de twee verschillende batterijgroottes is voor de ZS ook keuze uit uitvoeringen. Een beperkte keuze weliswaar, want je kunt kiezen tussen twee uitvoeringen. De basisuitvoering is ‘Comfort’. Je krijgt dan onder meer 17-inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen, rijhulpsystemen onder de noemer MG Pilot, infotainmentsysteem iSmart Lite, een 7-inch digitaal instrumentencluster, achteruitrijcamera, stoelverwarming voor en een 10,1-inch touchscreen.

De andere uitvoering is de ZS ‘Luxury’. Deze heeft alles wat de Comfort-uitvoering ook heeft maar voegt daar aan toe: een panoramadak, een 360 graden camera, iSmart-infotainmentsysteem met meer functionaliteiten, een draadloze telefoonoplader en een zesvoudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel. En de 11 kW 3-fasen boordlader uiteraard.

Prijzen

Prijzen voor een nieuwe MG ZS EV beginnen bij een kleine 36.000 euro voor de MG ZS EV 50 kWh Comfort. De MG ZS EV Luxury – de versie die je eigenlijk wilt hebben – kost je ‘slechts’ 2.500 euro meer en mag voor net iets meer dan 38.000 euro de dealer verlaten. Dezelfde meerprijs wordt gehanteerd voor de MG ZS EV 70 kWh. Daar kost de ZS Comfort net geen 36.000 euro en de Luxury iets meer dan 38.000 euro.

Prijzen voor een MG ZS EV op de occasionmarkt beginnen net onder de 20.000 euro. Let er wel op dat dit modellen betreffen van vóór de facelift van 2021. Dit betekent dat de actieradius significant kleiner is. Prijzen voor modellen van na de facelift beginnen bij ongeveer 25.000 euro.

Design

Buitenkant

De MG ZS is een stoere auto om te zien. De koplampen met LED-verlichting geven het front een modern uiterlijk, zeker ten opzichte van de versie van voor de facelift. En de grote ‘grille’ geeft een imposant voorkomen aan het front. Het hoekige design maakt hem robuust, terwijl het de ruimte binnenin optimaliseert. Kies je voor de Luxury-uitvoering krijg je contrasterende accenten op het exterieur om de look nog wat extra schwung te geven.

Binnenkant

Voor het segment heeft de MG ZS EV heeft een degelijk interieur. De binnenruimte biedt een fijne plek voor de inzittenden. Het centrale display biedt behalve toegang tot het infotainmentsysteem ook de bediening voor zaken als bijvoorbeeld de klimaatcontrole. Tot de Luxury-uitvoering behoort een groot panoramadak dat ook open kan. Het geeft het interieur nog eens een extra ruimtelijk gevoel.

Veiligheid

Elke MG ZS EV is uitgerust met MG Pilot, het pakket veiligheidssystemen van het merk. In dit pakket vallen onder meer adaptieve cruise control, automatische noodrem, Intelligent High Beam Control, Speed Assist, Traffic Jam Assist, Lane Keep Assist, Blind Spot Monitoring en Emergency Lane Keeping. Uiteraard is de auto ook voorzien van de nodige airbags, zes in totaal. De MG ZS is uitvoerig getest op botsveiligheid en scoorde de maximale beoordeling van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtest.

Alternatieven

In het segment waarin de MG ZS actief is, zijn een hoop concurrenten te vinden. De belangrijkste zijn de Hyundai Kona Electric en de Kia Niro EV. Maar ook Europese autofabrikanten willen een stukje van de markt hebben. Peugeot heeft de e-2008 en Volkswagen probeert dat met de ID.3 en Citroën heeft de ë-C4.

FAQ

Is MG Chinees?
Ja, MG is in Chinese handen. Er is dus weinig Brits meer aan.
Wat is de actieradius van de MG ZS?
De MG ZS heeft verschillende batterijen en daarmee ook verschillende rijbereiken: de 44,5 kWh heeft een rijbereik van 263 (WLTP), de 50 kWh 320 (WLTP) en de 70 kWh biedt 440 km (WLTP).
Wat kost de MG ZS?
De MG ZS is een betaalbare crossover. Nieuw kost hij net iets minder dan 36.000 euro, waarmee hij één van de goedkoopste volledig elektrische auto’s is.

Meer informatie

Meer links