Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-107-front

Peugeot 107

1 / 3
peugeot-107-front
peugeot-107-side
peugeot-107-back

Sterke punten

  • Zeer betaalbaar autorijden
  • Laag verbruik, simpel in onderhoud
  • Praktisch bruikbare ruimte

Zwakke punten

  • Kleine stadsauto, weinig bagageruimte
  • Weinig verfijning
  • Voelt als budgetautootje

Peugeot 107 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Peugeot 107, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Peugeot 107: kleine leeuw, groot succes

De ‘Citybug’ – het trio van Peugeot 107, Citroën C1 en Toyota Aygo – is een succes gebleken. In Europa zijn er anderhalf miljoen van verkocht. Goedkoop en simpel in onderhoud, praktisch genoeg voor de weekendboodschappen en dus ideaal als eerste autootje.

Interesse in een Peugeot 107

Peugeot 107 occasions
Peugeot 107 dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Zuinige en betrouwbare auto
  • Veel verschillende uitvoeringen
  • Verkrijgbaar als 3-deurs of 5-deurs
  • Eenvoudige techniek, simpel in onderhoud

Technische gegevens

Motorisatie

Peugeot heeft tussen 2005 en 2014 veel succes gehad met de compacte 107, onderdeel van de eeneiige drieling Peugeot 107/Citroën C1/Toyota Aygo. Deze drie auto’s delen dezelfde techniek. De 107 is er officieel alleen geweest met een 1,0-liter benzinemotor met 68 pk (50 kW) vermogen. Dat is adequaat, maar niet overdadig. De topsnelheid is 157 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u neemt 13,7 seconden in beslag.

Kopers vallen voor het lage gemiddelde brandstofverbruik van ongeveer 4,3 liter per 100 km. De CO2-uitstoot bedraagt 99 g/km. Kortom: de Peugeot 107 is een zuinige en relatief schone auto. Vanwege de betrouwbare, schone en zuinige Toyota-techniek is deze generatie supermini’s ook een aanrader voor bestuurders die lage kilometerkosten op prijs stellen.

Interessant is dat in 2009 de Peugeot 107 een technische upgrade kreeg. Motorische verbeteringen brachten het verbruik omlaag, maar de prestaties bleven ongewijzigd. Aan de buitenkant veranderde ook niets; het design bleef identiek. Uiterlijk kreeg de auto in 2008 en in 2012 een bescheiden opfrisbeurt: gewijzigde koplampen, andere optiepakketten en nieuwe details in het interieur.

De meeste Peugeots 107 zijn voorzien van een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Slechts een enkele uitvoering is voorzien van een automatische transmissie (semi-automaat). Die staan echter niet bekend om hun verfijnde werking.

In enkele Europese landen is de 107 ook geleverd met een 1,4-dieselmotor met 54 pk (40 kW). Vanwege de hogere CO2-uitstoot en het Nederlandse belastingstelsel is die versie niet relevant geweest voor de Nederlandse markt. Officieel is deze uitvoering nooit in Nederland geleverd. Kom je een 107 op diesel tegen, dan is dat absoluut een bijzonderheid. Tijdens de ontwikkeling van de Peugeot 107 waren er geen plannen voor hybride of volledig elektrische aandrijving.

Afmetingen

Als compacte en wendbare supermini is de Peugeot 107 in zijn element. Zijn handige afmetingen vormen de basis voor die kwaliteiten. Een 107 is 3,43 meter lang, 1,47 meter hoog en 1,66 meter breed. Hiermee parkeer je de Peugeot zelfs in de kleinste parkeerplaats van de stad.

De bagageruimte van 139 liter is niet fors, maar met een neergeklapte achterbank neemt dat volume toe tot 720 liter. Als driedeurs- of vijfdeursmodel biedt de Peugeot 107 vier zitplaatsen. Lange passagiers zitten het liefst voorin; op de achterbank is er weinig ruimte. Dat is echter niet verrassend in deze compacte klasse.

De belangrijkste specificaties op een rij

Peugeot 107
Marktintroductie 2005
Lengte, breedte, hoogte 3,43 x 1,65 x 1,47 m
Wielbasis 2,34 m
Inhoud bagageruimte 139-712 l
Ledig gewicht 785 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.190 kg
Cilinderinhoud 998 cm3
Vermogen 50 kW (68 pk)
Koppel 93 Nm
Topsnelheid 157 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 13,7 sec
Tankinhoud 35 l
Verbruik 3,9-5,5 l/100 km
CO₂-uitstoot 106 g/km

Varianten

De Peugeot 107 is een vijfdeurs hatchback in het compacte A-segment, leverbaar tussen 2005 en 2014. Qua prijs heeft Peugeot ervoor gekozen om precies tussen de iets duurdere Aygo en iets goedkopere C1 te gaan zitten.

Peugeot bracht de supermini aanvankelijk in verschillende uitvoeringen: de XR, de duurdere XS en het topmodel Sportium. Pas bij uitrustingsniveau XS en daarboven krijg je airco standaard. Wie een automaat wenst op zijn 107, moest minstens voor het XS-uitrustingsniveau kiezen.

Later komen er versies als Urban Light, Blue Lease, Millesim 200 en Black & Silver. In de allerlaatste bouwjaren hanteerde Peugeot de uitrustingsniveaus die we tegenwoordig ook terugzien op andere modellen van de Franse fabrikant. Van het instapniveau Access via Active en Blue Lease tot de topversies als Première, Envy en Sportium.

Access biedt onder andere twee airbags, een in hoogte verstelbaar stuur, van binnenuit verstelbare buitenspiegels en uitklapbare ruitjes op de achterportieren (5-deurs versie). Ook bij het tweede uitrustingsniveau Active – met onder meer centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen aan de voorzijde, zij-airbags voorin, een radio/cd-speler, een toerenteller en twee hoofdsteunen achterin – is airconditioning een optie waarvoor je moet bijbetalen.

Prijzen

De meest recente nieuwprijzen van de Peugeot 107 lagen in Nederland tussen de 8.279 en 12.640 euro. Op de tweedehandsmarkt kun je echter al een occasions vinden voor ongeveer duizend euro.

Wie op zoek is naar een goedkopere occasion kan veel plezier beleven aan een Peugeot 107. Die modellen zijn tegenwoordig als tweedehands auto vanaf zo’n 1.000 euro verkrijgbaar. Reken dan wel op een goed gebruikte uitvoering met mogelijk wat technische gebreken, diverse gebruikssporen, een onvolledige onderhoudshistorie en een hogere kilometerstand.

Is het budget iets ruimer, dan zijn er voor bedragen tussen de 2.500 en 3.500 euro nette exemplaren met een relatief lage kilometerstand te vinden. De meest frisse exemplaren met een lage kilometerstand en kleurrijke optiepakketten staan voor 6.000 tot 7.500 euro in de prijslijsten.

De Peugeot 107 is ook vandaag nog redelijk populair als occasion. Hij staat namelijk bekend om zijn gunstige brandstofverbruik, lage onderhoudskosten en toegankelijke aanschafprijs. Ook wat betreft verzekering en wegenbelasting is de 107 een voordelige keuze.

Design

Buitenkant

De eerste generatie van de drie technisch gelijkwaardige supermini’s – Citroën C1, Toyota Aygo, Peugeot 107 – is op het oog vrijwel identiek aan elkaar. Alleen de koplampen, grille, achterlichten en enkele kleine details maken uiterlijk het verschil.

Bijzonder aan deze auto’s is de riante voorruit. Die bepaalt niet alleen het front van de 107, maar biedt de bestuurder ook uitstekend zicht. Blikvanger is ook de kenmerkende grille – de ‘grote mond’ van Peugeot – waar de kenteken gemonteerd zit. Aan het front kun je herkennen met welke modelgeneratie of uitvoering je te maken hebt. In de laatste bouwjaren werd LED-dagrijverlichting op duurdere versies optioneel verkrijgbaar.

Binnenkant

Achter die riante voorruit bevindt zich een groot en overzichtelijk dashboard. Net als in een Mini word je als bestuurder getrakteerd op een instrumentenpaneel met veel frivole, ronde vormen en tellers. De verwarmingsregeling heeft twee grote ronde draaiknoppen, passend tussen alle andere ronde ontwerpelementen in deze kleinste Peugeot. Ook biedt het interieur veel praktische opbergruimte en zeven opbergvakken met een totale inhoud van 18 liter. Het interieur van de 107 is niet hoogwaardig, maar wel functioneel.

Voorin heb je voldoende ruimte voor je benen, maar als je langer bent dan 1,80 meter is de hoofdruimte al snel krap. Vooral de vijfdeurs 107 biedt makkelijk toegang tot de achterbank. Daar is voldoende ruimte voor kortere ritjes, maar onvoldoende ruimte voor comfort op langere reizen. Op de achterbank zijn twee Isofix-punten aanwezig voor kinderzitjes. Verder heeft de 107 zes airbags, gordelspanners en een noodremassistent. Nadeel is de zeer kleine achterbak; met 139 liter groot genoeg voor een paar tassen, maar onvoldoende voor een bierkrat.

peugeot-107-interieur

Veiligheid

De Peugeot 107 is voor zijn klasse een veilige auto. Hij doet zeker niet onder voor andere modellen in zijn segment. De auto krijgt drie sterren bij de botsproeven van Euro NCAP. Wel is het remsysteem van de kleine Peugeot aan de zwakke kant. Slijtage aan de remmen komt regelmatig voor, voornamelijk bij de voorste remschijven. Andere gekende mankementen zijn een versleten koppeling, defecte achterlichtunits en uitlaatsystemen die kunnen doorroesten of scheef onder de auto hangen.

Alternatieven

Nadat de productie van de Peugeot 107 was gestopt, kwam Peugeot met de 108 als opvolger. Die auto doet alles wat de 107 al kon, maar dan nog beter. Ook die generatie compacte stadsauto’s uit het zogeheten A-segment begint ondertussen een zeldzaamheid te worden. Van de Peugeot 108 verschijnt geen opvolger, van de Citroën C1 evenmin. De productie van de Opel Karl is gestopt, ook de Volkswagen UP! krijgt geen opvolger.

Van de drie-eenheid Peugeot 107, Citroën C1 en Toyota Aygo is alleen die laatste nog over: de Toyota Aygo X. In het slinkende A-segment doet ook Renault nog mee met de Twingo en Zoë. Die modellen zijn echter enkel nog leverbaar als elektrische en dus (te) prijzige alternatieven.

Kijk je naar alternatieve tijdgenoten van de Peugeot 107, dan zie je hoe uitgebreid de klasse van de compacte stadsauto’s destijds is geweest. Wat een aanbod! Kies je voor de Fiat 500 of Fiat Panda, of eerder voor een Daihatsu Cuore, Suzuki Ignis of Chevrolet Aveo? Daarnaast heb je nog de Chevrolet Spark, Ford Ka, Suzuki Alto, Nissan Pixo, Opel Agila en Renault Twingo.

Supermini’s als de Kia Picanto, de Hyundai i10 of Mitsubishi Space Star zijn nog wel op de markt. Naast de Volkswagen UP! zijn er ook nog de Skoda Citigo en Seat Mii.

FAQ

Hoeveel kost een Peugeot 107?
Wie op zoek is naar een goedkopere occasion, die kan veel plezier beleven aan een Peugeot 107. Die modellen zijn tegenwoordig als tweedehands auto vanaf zo’n 1.000 euro verkrijgbaar. Reken dan wel op een uitvoering met wat gebreken, diverse gebruikssporen, een onvolledige onderhoudshistorie en een hogere kilometerstand. Is het budget iets ruimer, dan zijn er voor bedragen tussen de 2.500 en 3.500 euro nette exemplaren met een relatief lage kilometerstand te vinden. De meest frisse exemplaren met een lage kilometerstand en kleurrijke optiepakketten staan voor 6.000 tot 7.500 euro in de prijslijsten.
Welke motoren zijn beschikbaar voor een Peugeot 107?
Net als de Citroën C1 en Toyota Aygo heeft de Peugeot 107 een 1,0-liter benzinemotor met 68 pk (50 kW) vermogen. Vaak zijn deze motoren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak; bij hoge uitzondering vind je ook modellen met een semi-automatische versnellingsbak.
Hoeveel pk heeft een Peugeot 107?
De driecilinder benzinemotor in de Peugeot 107 levert 68 pk. Dat is adequaat, maar niet overdadig. De topsnelheid is 157 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u neemt 13,7 seconden in beslag.

Beoordelingen voor Peugeot 107

52 Beoordelingen

4,4

Meer informatie

Meer links