Breed programma aan bedrijfswagen

Nissan is vooral bekend door zijn populaire personenauto’s, zoals de Micra en Note. Deze Japanse autoproducent heeft echter ook het breedste bedrijfswagenpark van Europa. Van pick-ups en gesloten bestelwagens tot kippers en vrachtauto’s met open laadbak. Als bestelwagen staan de NV200, NV400 en Primastar op het programma.

NV200/400: compact en comfortabel

De compacte Nissan NV200 is slechts 4,4 meter lang en door zijn kleine draaicirkel uitermate geschikt voor distributie in de stad. Hij heeft een laadvolume van maar liefst 4,2 m3 en een lage laaddrempel van 52 cm. Hij weegt 793 kg en heeft een dieselmotor van 110 pk.De NV400 is net zo comfortabel maar een maatje groter. Hij weegt tot 3700 kg en kan, afhankelijk van de uitvoering, een lading van 8 tot 17 m3 vervoeren. Er is voor deze bestelwagen ruime keuze uit verschillende wielbases, lengtes en hoogtes. De drie leverbare dieselmotoren van 100, 125 en 150 pk kunnen naar wens de voor- of achterwielen aandrijven.

Primastar: rijke uitrusting

De Nissan Primastar is rijk uitgerust en in diverse varianten leverbaar. Er zijn twee verschillende lengtes en hoogtes en het laadvolume varieert van 5 tot 8,4 m3. Zijn ledig gewicht bedraagt 1282 kg.De Primastar is ook leverbaar als Combi, waarmee men zes tot negen personen kan vervoerend. Er is daaarnaast ruimte voor 3 m3 bagage.Nissan wil met zijn bestelwagens de slag aangaan met Opel, Renault en Volkswagen, die het grootste deel van de Europese bestelwagenmarkt in handen hebben.
Naar boven