De voertuigen van Bobcat zijn sterk en wendbaar

De machines van Bobcat dragen hun naam met verve. De vergelijking met de lynx, wat de Nederlandse vertaling is van bobcat, houdt niet alleen stand, hij is bovendien heel toepasselijk. Een lynx is veel groter dan een huiskat en heeft brede poten om zich goed een pad door ruw terrein te kunnen banen. Net zoals zijn naamgenoot zijn de voertuigen van Bobcat veel sterker dan ander gereedschap en zijn ze stevig gebouwd. En net als de lynx is de Bobcat wendbaar, waardoor de kracht optimaal kan worden toegepast.

De American Dream van menig man en vrouw

Het bedrijf Bobcat vindt zijn oorsprong op het Amerikaanse platteland. Om precies te zijn, in het piepkleine Gwinner, North Dakota. Daar bedenkt de boer E.G. Melroe in 1947 een handige aanpassing voor zijn oogstmachine, waardoor er zeer efficiënt graan kan worden geoogst. Hij richt zijn bedrijf, de Melroe Manufacturing Company, op om zijn uitvindingen op het gebied van landbouw te produceren en te verkopen. Na zijn overlijden in 1955 nemen zijn zoons het bedrijf over. De oorsprong van Bobcat zoals wij het nu kennen ligt in het jaar 1958, tijdens een ontmoeting met de broers Cyril en Louis Keller. Zij werden door boer Eddie Velo benaderd om voor hem een lader te ontwerpen die zeer krachtig was, maar toch wendbaar genoeg om door zijn kalkoenenschuur te rijden om daar op te ruimen. De gebroeders Melroe twijfelen geen moment en nemen Cyril en Louis in dienst. In 1962 wordt voor de machine de naam Bobcat bedacht, vernoemd naar de sterke en lenige lynx.

Constante innovatie bij Bobcat

Bobcat produceert tegenwoordig meer dan alleen laders. Ook bijvoorbeeld graafmachines en heftrucks met telescooparm, voorzien van een ongekende kracht en nauwkeurigheid, worden door Bobcat gemaakt. Er zijn bovendien uitvoeringen beschikbaar met rupsbanden, die het in alle weersomstandigheden en op alle terreintypes blijven doen. Het bedrijf staat, na ruim 50 jaar, nog steeds dicht bij de mensen voor wie de producten bedoeld zijn, en weet daarom voor iedere klus de juiste machine te maken. Van precisiewerk binnen gebouwen, tot het zware werk op een bouwplaats.
Naar boven