De Doblo is een bestelwagen van de Italiaanse autofabrikant Fiat die in 2001 geïntroduceerd. De tweede generatie is sinds 2010 op de markt en word ook nu nog geproduceerd. De productie vindt plaats in de Turkse plaats Bursa. Daarnaast wordt de auto ook gemaakt in Noord-Korea en Brazilië. De Doblo is een ruim voertuig; een van de variant biedt zelfs plaats aan zeven personen. Dit is opvallend omdat de auto er aan de buitenzijde niet erg groot uitziet.

Uitvoeringen

Bij de introductie van de Doblo waren er drie varianten beschikbaar: de S, SX en ELX. Daarna volgde een gesloten bestelbus en in 2004 kwam de zevenzits familieuitvoering. In 2005 volgde een facelift, waarbij vooral de voorkant van de wagen een opknapbeurt kreeg. In 2010 kwam de tweede generatie, die in samenwerking met de Opel werd gemaakt. Opel verkoopt dit voertuig onder de naam Combo. Daarnaast wordt de auto in Amerika geleverd als Dodge Doblo. De Fiat Doblo is naast personenauto ook leverbaar als bedrijfswagen. Hierbij zijn de extra zitplaatsen ingeruild voor laadruimte. Als bestelwagen is de Doblo ook in een aantal varianten beschikbaar. De verschillen zitten vooral in de maximale laadruimte en de uitvoering van de carrosserie. De standaard bestelwagen heeft een laadruimte van 3,4 m³. De Maxi-bestelwagen is 35 cm langer dan het standaardvoertuig en heeft hierdoor een laadruimte van 4,2 m³. Ook is er een bestelwagen met een verhoogd dak, dat ideaal is bij het vervoeren van grotere voorwerpen. De laadruimte van deze variant is 4 m³. De Doblo Cargo XL heeft naast een verhoogd dak een systeem waardoor de passagiersstoel eenvoudig kan worden ingeklapt, zodat een laadruimte van 5,4 m³ ontstaat. Naast de gesloten bestelwagen is de Doblo ook te verkrijgen als pick-up met een open laadbak. Tot slot is de Doblo ook leverbaar als platformchassis met een cabine. Deze versie is geschikt voor het vervoeren van gekoelde goederen. Op dit platform kunnen verschillende opbouwen worden geplaatst. Hierdoor kan de Doblo tot nog meer varianten worden omgebouwd.

Concurrenten

Doordat de Doblo zowel een versie voor personenvervoer als een variant voor goederentransport biedt, zijn er verschillende concurrenten. Enkele rivalen hebben net als Fiat een model dat ook in beide markten opereert. Hierbij gaat het om de Renault Kangoo, Peugeot Bipper, Ford Transit en de Combo van concullega Opel.
Naar boven