Het Fiat succesnummer

De Fiat Ducato staat al dertig jaar aan de top van de van de bedrijfswagenmarkt. Sinds 1981 zijn er wereldwijd al meer dan twee miljoen van deze bedrijfswagens verkocht. De Ducato is dan ook het succesnummer van de bedrijfswagentak van Fiat. Fiat heeft een lange geschiedenis in het produceren van wagens voor het bedrijfsleven. Al in 1903 wordt in Turijn de eerste echte bedrijfswagen geproduceerd. De 24 Horse Power. Fiat heeft tegenwoordig de productie van de bedrijfswagens ondergebracht bij Fiat Light Commercial Vehicles S.p.A. en de verkoop bij Fiat Professional. Fiat Professional heeft een breed scala aan bedrijfswagens. Naast de Fiat Ducato worden ook de Scudo, Doblò, Fiorino en Strada verkocht.

Drie modellen Fiat Ducato

Er zijn van de nieuwste Fiat Ducato drie modellen verkrijgbaar, te weten Bestel, Personenvervoer en Ombouw. Van het Bestel model zijn drie versies beschikbaar: de bestelwagens, de pick-ups en de pick-up met dubbele cabine. Van het Personenvervoer model zijn ook drie versies te verkrijgen: de combi, de minibus en de panorama. Met het Ombouw model zijn er verscheidene mogelijkheden om de wagen naar behoefte aan te passen met de vier beschikbare versies: het chassis / cabine, het chassis / dubbele cabine, het platform chassis met cabine en het chassis / schutbord. Het onderstel van de Fiat Ducato wordt ook gebruikt voor campers.

De specifieke eigenschappen van de Fiat Ducato

De nieuwste Fiat Ducato modellen zijn allen verkrijgbaar met één van de vier Euro 5 MultiJet II common-rail motoren. Deze leveren een vermogen van 115 pk - 177 pk (85 kW - 130 kW). Deze 4 cilinder dieselmotoren hebben een cilinderinhoud van 1956 cm3 - 2999 cm3. De Fiat Ducato wordt standaard uitgerust met ABS, EBD, HBA, parkeersensoren en een bestuurdersairbag. De iets oudere Ducato modellen zijn uitgerust met 4 cilinder MultiJet common-rail dieselmotoren met een cilinderinhoud variërend van 2187 cm3 - 2999 cm3. Het vermogen dat deze motoren kunnen leveren ligt tussen de 99 pk - 155 pk (74 kW - 115 kW). Zowel de oudere als de nieuwere motoren zijn uitgerust met een 5- of 6-versnellingsbak.
Naar boven