Gesloten aanhangers

Fliegl is een Duitse fabrikant van grote aanhangwagens in een diverse varianten. Opleggers met schuifzeilen worden geleverd in configuraties die naar wens kunnen worden ingevuld. Standaard beschikt de oplegger over een schuifdak. De keuze van het chassis bestaat uit: een twee-asser, drie-asser , zwanenhals (twee- en drie-asser) en citytrailer. Voor dezelfde soorten chassis is ook een opbouw mogelijk van plywood (25 mm dikte). Ook hier kan worden gekozen voor diverse opties wat betreft soorten laadklep, verlichting en isolatie (voor koelwagens). De Eurocombi biedt extra lange aanhangwagens; de Xtra-Long is 1,3 meter langer dan het standaardvoertuig. Met de Combi Train, Road Train en Super Train zijn verschillende LZV-combinaties te vormen.

Vervoer van bouwmateriaal

Voor bouwwerkzaamheden heeft Fliegl een groot assortiment trailers, die ook kunnen worden gepersonaliseerd en gecertificeerd zijn voor het transport van onder andere staal, boomstammen, houten balken en beton. De zijpanelen zijn afzonderlijk te openen. De dumptrucks zijn in verschillende standaardmodellen verkrijgbaar en geschikt voor het vervoer van materialen als glas, zand en kiezels. De compact Stone Master is als lichte of zware configuratie verkrijgbaar (afhankelijk van de dikte van de behuizing, wat resultaat in een ongeladen gewicht tussen 4,7 en 5,1 ton). De aluminium dumptrucks hebben een inhoud die varieert van 27 tot 60 m3. De stalen dumptrucks zijn in drie varianten verkrijgbaar: de Light Master (7,9 ton met een inhoud van 50 m3 of 8,6 ton met een inhoud van 60 m3), Stone Master Light (5,5 ton met inhoud van 22 m3 of 5,9 ton met inhoud van 28 m3) en Stone Master (diverse gewicht- en inhoudcombinaties en optie voor een hydraulisch kiepbare bak.)

Vervoer van container en machines

De chassislijn voor containers biedt diverse opties die ook toepasbaar zijn voor verwerking in een LZV-combinatie. Het Chemical Light-chassis is met een gewicht onder de 3 ton gericht op vervoerders die zowel zuinigheid als milieubescherming belangrijk vinden. Het Variodump-chassis is een kiepbaar model dat beschikbaar is in een uitschuifbare en een vaste variant. De diepladers van Fliegl zijn onder te verdelen in aanhangers en opleggers. De aanhangers zijn verkrijgbaar met enkele tot vijf assen, een laadgewicht tussen 6 en 40 ton en verscheidende soorten opritten. De opleggers zijn leverbaar met enkele tot vier assen en een laadgewicht tussen 6 en 60 ton.
Naar boven