Drie verschillende types

Er zijn in Europa diverse aanhangwagenfabrikanten, zoals CBS, Hapert, Hotra, Saris en Stema. De Duitse aanhangwagenfabrikant Humbaur, gevestigd in Gersthofen, biedt meer dan 350 standaardmodellen voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Het bedrijf behoort daarmee dan ook tot de meest toonaangevende aanhangerfabrikanten van Europa. Het familiebedrijf heeft de afgelopen jaren een nauwe relatie met de klanten opgebouwd en weet daarom precies wat deze nodig hebben. Er wordt op basis daarvan veel tijd besteed aan productontwikkeling en kwaliteitsverbetering. Het Humbaur leveringsprogramma bestaat in grote lijnen uit drie verschillende types: aanhangwagens, bouwprogramma en expeditie-programma

Aanhangwagens, bouwprogramma en expeditie-programma

Aanhangwagens betreft meer dan 300 standaardmodellen bakaanhangwagens en paardentrailers met een totaalgewicht van 750 kilogram tot 3,5 ton:- serie 1000: éénassers- serie 2000: tandemassers- serie 3000: kippers- serie 4000: voertuigtransporters- serie 5000: gesloten aanhangwagens- serie 7000: paardentrailers voor maximaal 3 paarden of 5 pony's- serie 8400: tandemassers met draaischamelSpeciaal voor particulieren zijn goedkope éénassers (de Steely en Startrailer) leverbaar vanaf € 500. Deze kunnen eventueel via internet besteld worden, maar worden altijd via de dealers na een laatste kwaliteitscontrole afgeleverd.In het bouwprogramma bestaan meer dan 35 standaardmodellen bouw-aanhangwagens met een totaalgewicht van 5 tot 40 ton:- diepladers- hoogladers- driezijdige kippers- 3- en 4-assige draaischamel diepladersHet bouwprogramma van Humbaur biedt voor bouwondernemingen, tuincentra, gemeenten en vele andere bedrijven uitgebreide mogelijkheden voor het transport van bouwmachines, apparatuur en alle soorten materiaal. De standaardmodellen kunnen naar wens worden aangepast of van accessoires worden voorzien.In het expeditieprogramma zitten 15 standaardmodellen expeditieaanhangers met een totaalgewicht van 5 tot 12 ton:- tandemlaadbakOp deze tandemlaadbak kunnen verschillende opbouwvarianten worden geplaatst. De basis is een dwarsbalkonderstel dat in combinatie met de luchtveerassen optimale techniek biedt. Gekozen kan worden uit de standaard opbouwmogelijkheden, maar er kan ook maatwerk worden geleverd.

Flexibiliteit

Humbaur produceert in de fabriek in Gersthofen ruim 50.000 aanhangwagens per jaar en is daarmee een van de grootste van Europa. In 2012 bedroeg het aantal geproduceerde aanhangers maar liefst 50.000. De kracht van het bedrijf zit in het uitgebreide standaardprogramma van 350 types, die naar wens van de klant aan te passen zijn. Er kan een keus gemaakt worden op basis van de brochures, maar bestelling vindt altijd plaats op basis van een persoonlijke offerte.Inruil van oude aanhangwagens is mogelijk en behalve kopen is ook financieren of leasen een optie.
Naar boven