Graafmachines

JCB is een fabrikant van bouwmachines. De uiterst veelzijdige lijn biedt machines voor alle denkbare industriële toepassingen. Een van de specialiteiten van JCB zijn de veelzijdige graafmachines. Deze zijn onder te verdelen in graafmachines op wielen en rupsbanden, graaf-laadcombinaties, micrograafmachines en minigraafmachines. De vier typen graafmachines op wielen zijn voorzien van Isuzu-motoren. Het Advanced Management System (AMS) heeft vier standen die het gebruik van de machine optimaliseren voor precisie, tillen, zuinigheid en automatische omschakeling. De graafmachines op rupsbanden zijn verkrijgbaar in achttien verschillende uitvoeringen. De graaf-laadcombinaties zijn leverbaar in zes modellen. De kleine Midi CX heeft vierwielaandrijving en een vermogen van 50 pk (37.3 kW). De grote 3CX- en 4CX-modellen hebben de toevoeging Eco gekregen vanwege een grotere zuinigheid en verminderde uitstoot. De micrograafmachines (twee modellen zonder cabine) en minigraafmachines (twaalf modellen met cabine) zijn gemaakt voor krachtig precisiewerk.

Laders

JCB heeft verschillende types wielladers en dumptrucks. De specialistische wiellader voor de landbouw is verkrijgbaar in twaalf modellen met de toevoeging AGRI. Het vermogen van de motor loopt uiteen van 28 tot 186 kW en ze hebben een operationeel gewicht tussen 1990 en 22389 kg en een maximale laadcapaciteit tot 4 m3. De verreikers voor de landbouw beschikken over telescopisch armen waarop diverse draagstukken zijn gemonteerd. De maximale lifthoogte varieert van 4 tot 10 meter, met een maximale capaciteit tussen 1500 en 4999 kg. De vorktrucks van JCB zijn verkrijgbaar in drie modellen met een maximale capaciteit tussen 2500 en 3500 kg (op twee meter hoogte tussen 1275 en 2400 kg) en een maximale hefhoogte tussen 4 en 6 meter. Voor het vervoer van zwaarder materiaal zijn drie modellen knipgestuurde dumptrucks leverbaar met een operationeel gewicht tussen 23140 en 37100 kg en een capaciteit tussen 13 en 20 ton.

Overig materiaal

JCB heeft drie soorten asfalteermachines in het assortiment: zestien types met enkelvoudige rol, zes types met tandemrol en twee soorten handgestuurde tandemrol. De rol varieert in lengte van 650 mm tot 2100 mm bij een gewicht van 19.700 kg. De JCB Groundcare Workmax is een multifunctioneel voertuig op zes wielen dat zich goed leent voor terreinonderhoud. Het voertuig beschikt over een kantelbare laadbak van 500 kg en een dieselmotor met een vermogen van 15.6 kW/20.9 pk. De tractoren van JBC zijn verkrijgbaar in zes modellen die volgens het Fastrac-concept zijn samengesteld. De nieuwste 8280- en 8310-modellen hebben een Sisu Power-dieselmotor met 279 of 306 pk.
Naar boven