In 1906 begonnen Bernhard Krone en zijn vrouw een smederij die wordt gezien als voorloper van het huidige bedrijf Krone. De eerste producten, die nu nog steeds door Krone worden geleverd, waren landbouwwerktuigen. Vervolgens kwam de productie van opleggers erbij. Na een aantal jaren werd het aanbod nog groter doordat Krone ook andere machines ging produceren. Zo werden er koelwagens gemaakt, een zelfrijdende maaier en hakselaars.

Producten

De producten die Krone levert, kunnen in drie verschillende categorieën worden opgedeeld: de trailerbouw, de landbouw en in de laatste categorie vallen overige tweedehands machines.Krone levert veel verschillende opleggers. Zo zijn er de schuifzeilopleggers. Deze zijn aan beide zijden voorzien van een groot zeil dat open kan worden geschoven, zodat er van twee kanten kan worden geladen en gelost. Er zijn tien verschillende varianten van dit model. Verder zijn er trailers voor het vervoeren van gekoelde en droge producten, opleggers voor het transport van containers, aanhangwagens die achter de oplegger kunnen worden bevestigd zodat er nog meer goederen tegelijkertijd kunnen worden vervoerd en als laatste zijn er nog een aantal projecten waar het bedrijf momenteel aan werkt. Dit zijn onder andere opleggers die extra aerodynamisch zijn gemaakt, zodat het brandstofverbruik van de vrachtwagen lager is.Voor de landbouwsector zijn ook een aantal producten te onderscheiden, zoals zelfrijdende maaiers, schijvenmaaiers, schudders, harken, opraap- en doseerwagens, rondebalenpersen, grootpakpersen en hakselaars. De eerste zelfrijdende maaier van Krone kwam in 1996 op de markt. Hiermee was het bedrijf een van de eerste die dit type maaiers verkochten.Onder de noemer mechanisatie worden onder andere tweedehands voertuigen verkocht. Dit zijn niet alleen producten die Krone zelf maakt, maar er worden ook gebruikte voertuigen verkocht voor de bouwsector, zoals diepladers, graafmachines en verreikers. Krone levert producten van onder andere John Deere, Kemper, Grimme, Rauch, Triolet en Geringhoff. Deze bedrijven kunnen als concurrenten worden gezien, maar Krone doet er juist zijn voordeel mee. Zo kan men peilen wat bij de consument in de smaak valt en kan er een alternatief worden geboden voor Krone-producten terwijl er toch bij het bedrijf wordt gekocht.

Concurrenten

Krone heeft door zijn producten in verschillende categorieën ook veel diverse soorten concurrenten. Bij de trailers heeft het onder andere concurrentie van Schmitz Cargobull, Kögel en HFM. De concurrentie in de agrarische sector komt onder meer van Iseki en New Holland. Deze fabrikanten verkopen producten voor zowel de land- als tuinbouw.
Naar boven