Het Duitse MAN heeft goede zaken gedaan met de vrachtwagens van de TG-serie, die over het algemeen goed werden ontvangen. De MAN TGL is een truck die op maat gemaakt is voor het distributieverkeer. Volgens de fabrikant zelf maakt de combinatie van hoge laadcapaciteit, laag brandstofverbruik en betrouwbaarheid de MAN TGL een groot succes.

Betrouwbaar

Qua betrouwbaarheid scoort de TGL zeker hoog. De vering zorgt voor een goede wegligging en de TGL is bovendien erg comfortabel voor de chauffeur. Deze vrachtwagen kan tegen een stootje en laat zich niet zomaar uit het veld slaan. De TGL heeft de beschikking tot een vier tot zescilindermotor van 240 tot 340 pk. Zeker met 340 pk zal men nooit kracht tekort komen, maar het is wel een beetje duurder dan de lichtere varianten. Ook kan er gekozen worden voor MAN TipMatic, voor een volautomatisch en handmatig bedrijf.

Veiligheid en design

De trucks van MAN staan over het algemeen goed bekend om hun simpele, maar doeltreffende design. Het ziet er gewoon goed uit, zonder enige poespas. Bij het ontwerpen van de truck wordt geen gebruik gemaakt van materialen met scherpe randen. De fijne wegligging zorgt al voor heel wat veiligheid, maar ook de veiligheidssystemen aan boord dragen hun steentje bij. Daarbij moeten we vooral denken aan standaardsystemen zoals Lane Guard System, Electric Stability Program of Exhaust Valve Brake; die namen behoeven verder geen uitleg. Verder zijn er nog enkele optionele systemen verkrijgbaar. Eén ding is zeker: de veiligheid zal er in de loop der tijd alleen maar beter op worden. En dat is gunstig voor zowel de werkgever als de werknemer.

Cabine en comfort voor de chauffeur

Het is altijd fijn als chauffeur de beschikking te hebben over een comfortabele cabine met voldoende ruimte. De TGL beschikt over zo'n mooie ruime cabine en voor de chauffeur is het er goed toeven. Het rijden in de TGL is niet bepaald een straf: de ergonomisch ontworpen stoelen zorgen ervoor dat de chauffeur geniet van optimaal rijgemak. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat chauffeurs die comfortabel in hun vrachtwagen zitten zich beter op de weg kunnen concentreren en minder ongelukken veroorzaken. En dat is voor alle partijen een goede zaak. Er bevindt zich in de cabine voldoende opbergruimte voor de chauffeur, zodat hij al zijn spulletjes kwijt kan. De TGL beschikt over navigatie en over een airbag bij de bestuurdersstoel die de veiligheid nog meer ten goede komt.
Naar boven