Hij kost een aardige zak duiten, maar dan heb je ook wat: een luxe streekbus waar zowel de chauffeur als de passagiers veel plezier aan beleven. Want door de steeds beter wordende techniek en het toenemende gemak is reizen met de Integro zeer comfortabel. Mercedes-Benz staat niet bekend om zijn goedkope voertuigen, maar deze Integro is zijn geld zeker waard.

De technologie

Afhankelijk van wat de klant wil, kan de Integro worden uitgerust met een motor variërend in kracht van 299 tot 408 pk. Met zijn vierkleppentechniek, turbo en motormanagement levert de Integro ook goede prestaties bij lagere toerentallen. Verder is de Integro uitgerust met een manuele versnellingsbak. Een joystick op het instrumentenbord vervangt de schakelhendel. In combinatie met de Servoshift-bekrachtiging zorgt dit ervoor dat schakelen geen enkele moeite kost.

Comfort voor de chauffeur én de passagier

Met het comfort in de Integro zit het wel snor. De chauffeur heeft met de Integro de beschikking over een comfortabele werkplek. Door de goede zitergonomie zal de bestuurder niet snel last krijgen van fysieke ongemakken en kan hij zich goed op de weg concentreren. Zo gaan comfort en veiligheid hand in hand. Een overzichtelijke display en goede plaatsing van knoppen en zorgen voor nog meer rijgemak. Voor passagiers is het geen straf om in de Integro te vertoeven. Sterker nog: het is erg comfortabel. De Integro is groter dan zijn voorgangers, vooral in de lengte, en dat verschaft de passagiers veel extra beenruimte. Zo wordt de reis nog comfortabeler. Bovendien hebben ook de passagiers geen klagen over de ergonomie, want de stoelen zitten goed en zijn erg geschikt voor een dutje onderweg. De klant kan ook kiezen voor duurdere stoelen met nog meer comfort. Dankzij een speciaal mobiel platform kunnen ook gehandicapten de bus ook gemakkelijk betreden.

Opbergruimte en klimaat

Ook aan opbergruimte is er geen gebrek. Boven de passagiersstoelen bevinden zich veel opbergmogelijkheden, evenals in de bagageruimtes onder in de bus. Dit maakt de Integro in principe ook geschikt voor vakantiereizen. Niet alleen de stoelen en bagageruimte zijn belangrijke punten voor een comfortabele reis, ook het klimaat in de bus moet goed op peil zijn. De Integro is uitgerust met een goede airconditioning, die zelfs bij extreme hitte goed werk aflevert. Als het buiten vriest, zitten de passagiers niet in de kou dankzij het verwarmingssysteem. Reizen met de Integro is met al deze maatregelen gegarandeerd comfortabel.
Naar boven