Een nieuwe naam voor de T2

De Mercedes Vario (model W670) is een zware en sterke bestelwagen, die door het automerk Mercedes-Benz op de markt is gebracht. In 1986 droeg de Mercedes Vario nog de naam T2 (Transporter 2). Toen de Mercedes Vario echter in 1996, vooral intern, werd aangepast, kreeg hij de naam Vario toegewezen. Net als de Mercedes Atego, heeft de Mercedes Vario een krachtige OM 904-motor onder zijn kap.

Wijzigingen aan de Mercedes Vario

Aan het carrosserie is tijdens de transformatie van de Vario weinig veranderd. De Mercedes Vario is uitgebreid van de 507 D naar de zwaargewicht 811 D. Er is wel enig touch up-werk gedaan aan het plaatwerk en het interieur, maar veel spectaculairder zijn de wijzigingen onder de kleine motorkap van de Vario. Door deze aanpassingen is de Mercedes Vario krachtiger geworden en in staat tot een veelzijdig repertoire aan vervoerstaken. De Mercedes Vario is een sterke bestelwagen, die met talloze combinatiemogelijkheden en opbouwsystemen aan wordt geboden. Hierdoor kan de gebruiker goede oplossingen voor transportvragen vinden.

Verschillende types van de Mercedes Vario

De Vario wordt gemaakt in verschillende varianten. Er is een gesloten bestelwagen met een laadvolume tot 17, 4 m3 en een laadvermogen van 3.895 kg. Daarmee biedt deze Vario-variant veel ruimte. De bestelwagen kan hierdoor voor veel verschillende werkzaamheden worden gebruikt, zoals het vervoeren van goederen en meubeltransport. De Mercedes Vario wordt ook gemaakt in een uitvoering met een open laadbak. Bij dit model kan gekozen worden uit vier wielbases met een laadvloer van 6,92 tot 14,79 m2. Daarnaast is er nog een kipper: een uiterst veelzijdig type van de Mercedes Vario. De driezijdige kipper is zeer goed inzetbaar in krappe ruimtes. Tot slot biedt de Vario Chassiscabine een zeer grote flexibiliteit in opbouwmogelijkheden. Naar de specifieke wensen van de gebruiker kan Mercedes met de Vario Chassiscabine een transportsysteem op maat aanbieden. De gebruiker kan door zijn wensen goed te inventariseren zo een bestelwagen krijgen die precies aan zijn verwachtingen en eisen voldoet.
Naar boven