New Holland is een Amerikaanse fabrikant van tractoren en graafmachines. Het bedrijf werd in 1940 opgericht en is vernoemd naar de stad in Pennsylvania waar het allemaal begon. Zeven jaar na de oprichting werd New Holland opgekocht door Sperry Corporation. Hierna werd er een bedrijf overgenomen dat maaidorsers produceerde, waardoor deze werktuigen ook onderdeel werden van het productengamma. Na een aantal overnames is New Holland nu onderdeel van Fiat. Naast New Holland worden hier ook tractoren gemaakt van Case. De techniek is bij deze twee tractoren nagenoeg identiek; alleen de cabines worden afzonderlijk ontwikkeld.

Producten

De producten van New Holland zijn er in verschillende categorieën. Zo maakt het bedrijf machines voor in tuinen en parken, verreikers en producten voor de landbouw, zoals hakselaars, maaidorsers en balenpersers.Er zijn meer dan tien verschillende tractoren van New Holland verkrijgbaar. De tractoren verschillen in motorvermogen, aantal cilinders van de motor en de soort aandrijving. Elk type tractor heeft ook een aantal verschillende varianten, zodat de keuze nog groter wordt.In de categorie van tuinen en parken vallen verschillende voertuigen. Zo is er een wagentje (dat op een golfkar lijkt) voor het vervoeren van tuinmaterialen en zijn er verschillende soorten zitmaaiers en kleine tractoren.De verreikers zijn er in twee verschillende types. Zo is er de verreiker waarbij de uitschuifbare arm naast de cabine zit en is er de versie met de uitschuifbare arm voor de cabine. De laatste heeft wat meer weg van een reguliere tractor. Het verschil tussen beide is dat het eerste type meer kan heffen en ook wat verder kan reiken dan het tweede.New Holland levert ook een aantal verschillende soorten maaidorsers. Het onderscheid tussen de types zit in het vermogen van de motor, de inhoud van de graantank, de diameter van de bladen en de lengte van het graanmaaibord. Verder zijn er nog hakselaars en balenpersers. Ook hierbij zijn vooral het vermogen van de motor, de diameter van de hakselkooi en de afmetingen van de baalopraper de factoren die het verschil tussen de types bepalen.

Concurrenten

Enkele belangrijke concurrenten van New Holland zijn Caterpillar, Deutz-Fahr, Hanomag en JCB. Al deze fabrikanten maken ook tractoren en andere machines die gebruikt worden in de land- of tuinbouw. Al deze bedrijven hebben hun eigen specialisatie maar verkopen producten die overlap vertonen met de producten van New Holland.
Naar boven