Het bedrijf Renault Trucks

Renault Trucks is een bedrijf uit Frankrijk dat zich op de productie van vrachtwagens richt. Renault Trucks, dat eerder Renault VI heette, is een onderdeel van de Volvo Groep. In 2001 besloot het moederbedrijf Renault SA om de aandelen van zijn vrachtwagenafdeling te verkopen voor een participatie van 20% in de Volvo Groep. Hierdoor werd Renault Trucks opgenomen in de vrachtwagenafdeling die de Volvo Groep al in bezit had.

Geschiedenis van Renault Trucks

Marius Berliet creëert in Lyon in 1984 een monocylindermotor. Hierna maakt hij een voertuig, dat rijdt op petroleum. In 1906 bouwt hij zijn eerste vrachtwagen. In 1898, in de buurt van Parijs, zorgt Louis Renault ervoor dat hij een auto met 2 pk aan het lopen krijgt. In 1900 creëert hij daarna een eerste light truck. Vervolgens is Renault in 1906 het genie achter de eerste Parijse stadsbus. In 1983 is Renault Véhicules Industriels uitgegroeid tot een aanzienlijk bedrijf. Renault probeert al snel een grote internationale onderneming te worden, wat tot uitdrukking komt in de overname van Dodge Europa in 1983 en van Mack in 1990. In 1992 volgt de volgende grote stap: Renault Véhicules Industriels zal voortaan Renault V.I. heten. Bijna tien jaar later, in 2001, gaat Renault V.I. geheel op in het bedrijf Volvo. Op zoek naar een goede herkenbare naam, krijgt het bedrijf de internationale naam: Renault Trucks.

De toekomst van Renault Trucks

Ondertussen heeft Renault Trucks een grote verscheidenheid aan kwalitatieve trucks op de markt gebracht. De Magnum Vega, een truck die in 2007 werd gepresenteerd, is bijvoorbeeld een aanwezige showtruck, waarbij veel aandacht aan het exterieur is besteed. De wagen werd van buiten met kleurige details versierd, die een mooi contrast vormen met de zwarte metallic lak. Daarnaast ontwierp Renault Trucks vrachtwagens met het oog op de toekomst. Zo is de Renault Radiance, die werd voorgesteld in 2003, een vrachtwagen zoals we ze in de toekomst kunnen verwachten. Vooral op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid heeft Renault met zijn ontwerpen grote innovatieve sprongen gemaakt!
Naar boven