Wacker Neuson: een internationaal bedrijf voor de professionele gebruiker

Wacker Neuson: voor de professional in diverse vakgebieden

De Wacker Neuson Group is een toonaangevende fabrikant van allerlei lichte en compacte apparatuur voor o.a. de bouw. De producten die door het bedrijf worden gemaakt, worden gemerkt als Wacker Neuson. In Europa distribueert de groep ook apparaten onder de merknamen Kramer, Allrad en Weidemann (landbouwmachines). Met meer dan driehonderd productcategorieën en een wereldwijde dienstverlening op het gebied van reserveonderdelen is Wacker Neuson een logische keus voor de professionele gebruiker in uiteenlopende vakgebieden, zoals bouw, land- en tuinbouw, landschapsarchitectuur, groenvoorziening, industrie, recycling en de energiesector.

Korte geschiedenis van Wacker Neuson

Hoewel de naam de onderneming het resultaat is van een fusie tussen Wacker Construction Equipment AG en Neuson Kramer Baumaschinen AG, is het bedrijf in werkelijkheid ontstaan uit vier hoofdbedrijven. Overnames en fusies zouden uiteindelijk leiden tot de vorming van Wacker Neuson zoals dat heden ten dage bestaat.De geschiedenis van de oudste naamgever van het bedrijf vangt aan in 1848, wanneer Johann Christian Wacker een smidse opent in Dresden. Zevenentwintig jaar later begint het bedrijf met de productie van machines, bedoeld voor de industrie. Dit zal de onderneming 55 jaar lang blijven doen. In 1930 specialiseert het bedrijf zich in de productie van lichte machines voor de bouw. In 2005 neemt Wacker Construction Equipment AG de Maschinenfabrik Weidemann KG (Weidemann Group) over: een van de toonaangevende fabrikanten van kleine en middelgrote wheel loaders voor de land- en tuinbouw.De andere helft van Wacker Neuson wordt vertegenwoordigd door twee bedrijven: Neuson en Kramer. Samen vormden zij Neuson Kramer Baumaschinen AG. Dit bedrijf zou later met Wacker fuseren tot Wacker Neuson.

Een echte international

Vandaag de dag kan Wacker Neuson met recht een international genoemd worden. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in München, van waaruit Europa, Afrika, Rusland en het Midden-Oosten aangestuurd worden. Een vestiging in Milwaukee (Wisconsin) heeft de leiding over Noord-, Zuid- en Midden-Amerika. Vanuit Hong Kong en Manilla ten slotte, worden Azië en Australië aangestuurd.
Naar boven