De standaardaanhangwagen

WM Meyer is een Duitse fabrikant van een groot assortiment aanhangers. De standaard enkelassige aanhanger is in negen modellen verkrijgbaar. De varianten bestaan uit een gewone bak (draagvermogen van 1000 kilogram), een aanhanger voor het vervoer van motoren (met een meerprijs voor aluminiumbodem, ook met profiel) en zes soorten kofferbakken (allen met een draagvermogen van 1000 kilogram). De kastaanhanger is als enkel- en tandem-asser verkrijgbaar. De standaarduitvoering heeft roestvrije aluminium wanden met een hoogte van 35 centimeter en is geschikt voor verhuizingen en vervoer van tuinafval en bouwmateriaal. De drie ongeremde varianten hebben een totaal draagvermogen van 750 kilogram, de geremde varianten 1300 kilogram. De gesloten varianten (zowel enkel- als tandem-assig) hebben een totaal draagvermogen van 1750 kilogram. Ook heeft WM Meyer een serie enkelassige hoogladers met een totaal draagvermogen tussen de 1300 en 1500 kilogram (de drie-assige varianten hebben draagvermogen tussen de 3000 en 3500 kilogram).

Specialistisch vervoer

De kipperreeks van WM Meyer bestaat uit negen varianten die zijn onder te verdelen in achterwaartse en driezijdige modellen. De enkelassige modellen zijn allemaal achterwaarts en hebben een totaaldraagvermogen van 1300 of 1500 kilogram. Tandem-assers hebben een totaal draagvermogen van 2000 of 2700 kilogram. De boordwanden zijn op alle modellen 330 millimeter hoog. De koelwagens zijn verkrijgbaar in negen varianten met een maximaal draagvermogen dat varieert van 1300 (enkelassig) tot 2700 kilogram (tandem-assig). De sandwichpolyesterpanelen zijn 60 millimeter dik en volledig geïsoleerd. Alle modellen beschikken over een koelinstallatie. Ook biedt WM Meyer een reeks verkoopwagens en allen beschikken over een openslaande luifel. De verkoopwagens kunnen leeg worden gekocht, met toonbank of volledig ingericht (het Dönner model).

Vervoer van wagens en paarden

Het vervoer van kleine tractoren en werkmachines kan met behulp van een reeks gespecialiseerde aanhangwagens die beschikken over aluminiumpanelen en dubbele oprijplanken. Deze tandem-assers hebben een totaal draagvermogen tussen de 2700 en 3500 kilogram. Het vervoer van auto’s is mogelijk met negen varianten die zijn in te delen in kantelbare en niet-kantelbare modellen. Het totaal draagvermogen ligt tussen 2000 en 3000 kilogram. Voor het vervoer van paarden biedt WM Meyer een aantal oplossingen die variëren naar gelang het aantal te vervoeren dieren. De Alabama is een zogenaamde 1,5 paardenwagen met een totaal draagvermogen van 2000 kilogram. De aanhangers voor twee paarden zijn ingedeeld in drie klassen: basis, middenklasse en luxe. De Nevada Reno uit de laatste categorie is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren.
Naar boven