Garages
Home › Distributieriem

Distributieriem bij u in de buurt.

  • Vind een Specialist over de distributieriem
  • Kies de garage die aan uw wensen voldoet
  • Vind de beste garage bij u in de buurt

3. Distributieriem: Tips & tricks

Wij raden ten strengste aan om de waterpomp tegelijk te vervangen met het distributiesysteem, om op die manier geld te besparen doordat er minder tijd nodig is voor het vervangen van twee onderdelen die zich dicht bij elkaar bevinden.
Als je niet tijdig een nieuwe distributieriem laat plaatsen zal deze je in een nieuwe motor moten investeren. De garantie vervalt gezien u niet op tijd op onderhoud gekomen bent.
Paul Nijs, Garage Nijs in Ninove
Tip 1: hoe interpreteer ik de prijsverschillen?

De prijsverschillen tussen beide interventies zijn vaak te verklaren door het feit of de waterpomp al dan niet ook mee vervangen en dus gefactureerd wordt. Ook al gaat een waterpomp langer mee dan de distributieriem, het is toch aan te bevelen om ze tegelijkertijd te vervangen. Meestal moet de waterpomp namelijk vrij kort na de riem worden vervangen. Wij raden dan ook aan om de pomp tegelijkertijd met de distriebutieriemset te laten vervangen want zo kunt u namelijk flink wat geld besparen. U betaalt immers slechts één keer werkuren voor deze twee interventies aan twee - mechanisch gezien dicht bij elkaar liggende - onderdelen.

Te vermijden valkuil: een standaardinterval hanteren voor de vervanging van de distributieriem

Hou er rekening mee dat voor eenzelfde automerk de aanbevelingen sterk uiteen kunnen lopen per voertuig. De aanbevolen intervallen voor de vervanging van de distributieriem liggen bij de meeste voertuigen tussen 60.000 en 160.000 gereden kilometers. Kijk dus zeker in het onderhoudsboekje van de constructeur van uw auto.

Tip 2: De meest voorkomende problemen met de distributieriem

Probleem 1

  • Probleem: De tanden van de distributieriem zijn uitgehold of versleten.
  • Oorzaak: De spanning op de distributieriem is te laag of te hoog.

Probleem 2

  • Probleem: De riem zelf is beschadigd.
  • Oorzaak: De riem is geplooid door een verkeerd gebruik.

Probleem 3

  • Probleem: De flanken zijn versleten en de riem is beschadigd.
  • Oorzaak: Slechte uitlijning van de poelies of geplooide riem door verkeerd gebruik.

Het wordt ten sterkste aanbevolen om elke interventie aan de distributieriem door een deskundige garage te laten uitvoeren.

Distributieriem bij u in de buurt.