Garages
Home › Onderhoud

Uw revisie bij u in de buurt.

  • Vind een Specialist voor het algemene onderhoud
  • Kies de garage die aan uw wensen voldoet
  • Vind de beste garage bij u in de buurt

1. Overzicht van het onderhoud:

  • Moet overeenstemmen met het onderhoudsplan van de constructeur (onderhoudsboekje)
  • Omvat de diagnose van de elektronica en het aflezen van de foutcodes.
  • Ook de olieverversing is steeds in de revisie inbegrepen.
  • Net als het vervangen van de noodzakelijke onderdelen.
Revisie, moet jaarlijks 1x gebeuren of elke 15000km (merk toyota) het geen wat er eerst komt. Is het een ander merk houden we ons aan de regels van dat merk.
Toyota Topcar Vanhees in Genk
Om met een gerust hart en vooral in alle veiligheid te kunnen rijden, is de revisie van uw wagen, ook de grote beurt genoemd, echt noodzakelijk.

In een grote beurt worden, op regelmatige tijdstippen, alle kritieke componenten van uw voertuig doorgelicht volgens de aanbevelingen van de constructeur. Voor de revisie moet u steeds bij uw garage langsgaan. Alleen uw garagehouder kan voor de betrouwbaarheid, de goede prestaties en de levensduur van uw voertuig instaan.

Deze interventies moeten om veiligheidsredenen verplicht worden uitgevoerd door een vakman: dit geldt voor alle interventies aan het aircosysteem.

Voor andere moeilijke en riskante noodzakelijke handelingen is het aan te bevelen een beroep te doen op een ervaren garagehouder (vervanging van de distributieriem, remmen, koppeling).

Bovendien, wanneer uw wagen nog in garantie is en u wilt een beroep doen op deze garantie, dan is het uiterst belangrijk dat de revisies nauwkeurig volgens de instructies van de constructeur zijn uitgevoerd. Als de constructeurs niet langer opleggen dat een onderhoudsbeurt in de garantie binnen hun netwerk moet worden uitgevoerd, dan eisen zij op zijn minst wel dat het werk wordt uitgevoerd volgens de instructies van hun lastenboek!

De 5 belangrijkste punten die tijdens een revisie moeten worden gecontroleerd

De revisie van uw wagen betreft vijf belangrijke elementen: de motor, de elektriciteit, de veiligheid, de ramen en de airco.

De motor: de motorrevisie omvat het verversen van de olie, en vervolgens een controle van de koelvloeistof, de distributieriem en de uitlaat.

De elektriciteit: hier worden de accu en de alternator dgecontroleerd , net als de bougies (ontsteking en voorverwarming), de koplampen en de andere voertuiglampen.

De veiligheid: dit omvat alle componenten die bijdragen tot de voertuigveiligheid, met name de remmen, schokdempers en de koppeling. Al deze componenten worden uiteraard tijdens deze revisies grondig gecontroleerd. Indien nodig worden deze onderdelen vervangen.

Tot slot wordt ook de ruiten en de bijhorende onderdelen aan een onderhoudsbeurt onderworpen want dit draagt bij tot de actieve en passieve zichtbaarheid. Het gaat hier om de ruitenwissers en de ruitensproeier.

Uw revisie bij u in de buurt.