Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-signum-frontansicht

Opel Signum

1 / 3
opel-signum-frontansicht
opel-signum-seitenansicht
opel-signum-heckansicht

Sterke punten

  • Indrukwekkende hoeveelheid ruimte, vooral achterin (achterste deel van het interieur)
  • Flexibel interieur dankzij "FlexSpace"
  • Beschikbaar met krachtige motor

Zwakke punten

  • Motoren deels zeer dorstig
  • Onconventioneel ontwerp
  • Kwaliteit op lange termijn op zijn best gemiddeld

Opel Signum : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Signum, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Opel Signum: meer ruimte en comfort dan in de Vectra C

De Opel Signum is gebaseerd op de Opel Vectra C en zou als middenklasser veel comfort moeten bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Klanten stoorden zich echter vaak aan het eigenzinnige ontwerp van de achterkant. In 2008 werd het model al gecanceld ten gunste van de Opel Insignia. Lees meer

Interesse in een Opel Signum

Opel Signum occasions
Opel Signum dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Opel Signum biedt alle passagiers veel zitruimte binnenin.
  • Zelfs de basisuitrusting is voorzien van vele belangrijke comfortfuncties.
  • Het "FlexSpace"-systeem is erg praktisch.
  • De krachtige motoren beloven veel rijplezier in bijna alle omstandigheden.
  • Als occasion is het compacte model vaak een koopje.

Gegevens

Motor

De Opel Signum overtuigt met een enorme variatie als we kijken naar het motorenaanbod. Ondanks de vijf korte productiejaren kon het middenklassemodel worden besteld met verschillende benzine- en dieselmotoren. Van zuinig en ontspannend tot sportief en temperamentvol, de auto voldoet in principe met gemak aan alle behoeften.

Het begon allemaal met een 122 pk sterke viercilinder, die echter alleen van 2003 tot 2004 werd gebouwd. Van 2003 tot 2008 waren nog twee benzinemotoren met respectievelijk 155 pk en 175 pk leverbaar. Klanten die meer vermogen willen, moeten echter kiezen voor de 2,8-liter V6-motor met 250 pk, die van 2007 tot 2008 werd geproduceerd. 350 Nm koppel en een turbo zijn voldoende voor sportieve rijprestaties, want de hoogste snelheid met deze motor bedraagt al 250 km/u en de acceleratie duurt slechts zeven seconden en de 100 km/u is al bereikt.

Aangezien de Opel Signum vaak dienst deed als voertuig voor lange afstanden, waren de klanten ook goed te spreken over de dieselmotoren. Ook hier konden diverse vermogensniveaus zonder problemen worden geconfigureerd. Minstens 100 pk en maximaal 184 pk waren volledig voldoende voor snelle ritten met tegelijkertijd een laag verbruik. Zelfs met de krachtige drieliter- zescilinderdiesel belooft Opel een verbruik van slechts zeven liter per 100 kilometer, ondanks een topsnelheid van meer dan 220 km/u.

De Opel Signum wordt standaard geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak met vijf of zes versnellingen, afhankelijk van de gekozen motor. De meeste motoren kunnen echter ook besteld worden met een optionele automaat.

Afmetingen

De Opel Signum is gebaseerd op de Vectra C, maar de carrosserie is iets kleiner. Toch zijn de 4,6 meter lengte en iets minder dan 1,8 meter breedte zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Het voertuig biedt in het interieur plaats aan vijf personen, vooral in de tweede zitrij is het "FlexSpace"-concept dat we al kennen van andere modellen merkbaar. Hier kunnen de zittingen individueel worden versteld en verplaatst om voor elke behoefte de juiste positie te vinden.

Maar in het interieur mag ook een grote bagageruimte niet ontbreken. De Opel Signum biedt standaard 365 liter bagageruimte. Desgewenst kan deze capaciteit nog worden vergroot door de tweede zitrij neer te klappen, zodat een vlakke laadvloer ontstaat. Tot 1.410 liter inhoud kan in dit geval gemakkelijk worden geclaimd. Voor een nog groter transport kan de optionele aanhangerkoppeling een maximale treklast van 1400 kilogram dragen (geremd).

Bouwperiode 2003 - 2008
Lengte, breedte, hoogte 4,6 m x 1,8 m / 4,7 m x 1,8 m / 1,5 m
Wielbasis 2,8 m
Inhoud bagageruimte 365 - 1.410 l (inclusief stoelenrij)
Ledig gewicht 1.480 - 1.715 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.995-2.240 kg
Cilinderinhoud 1796 - 3175 cm³
Koppel 167 - 400 Nm
Topsnelheid 180 - 250 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 7,0 - 13,7 s
Tankinhoud 60 - 61 l
Verbruik 7,7 - 11,3 l (benzine), 5,9 - 7,4 l (diesel)
CO²-uitstoot 187 - 257 g/km (benzine), 159 - 189 g/km (diesel)

Varianten

Om zijn eigen claim van indeling in het hogere middensegment waar te maken, biedt de Opel Signum al een zeer goede basisuitrusting. De standaardversie bevat al veel voorzieningen en functies die comfortabel rijden in alle omgevingen mogelijk maken. Dit geldt bijvoorbeeld voor airconditioning, centrale vergrendeling met radiografische afstandsbediening en elektrische ramen voorin en achterin.

De Opel Signum biedt nog meer luxe met de andere uitrustingen en extra opties. Dat geldt bijvoorbeeld voor het pakket Reisassistent. Dat omvat onder meer een aansluiting voor 12-volt-apparaten, een afvalbakje en een aparte audiobediening op de tweede zitrij. Hier is het comfortniveau aanzienlijk hoger. Bovendien lieten de individuele opties vrijwel niets te wensen over en konden ze desgewenst afzonderlijk worden toegevoegd.

Prijs

De Opel Signum wist van meet af aan te overtuigen met een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Tegen het einde van de productie in 2008 konden klanten zich de instapvariant al veroorloven voor ongeveer 29.000 euro. Zelfs met meer vermogen of een hogere uitrusting moesten klanten soms meer dan 39.000 euro uitgeven, maar zelfs deze prijs wordt nog als zeer redelijk beschouwd gezien de uitrusting en de prestaties.

Aangezien de Opel Signum niet meer als nieuwe auto leverbaar is, moeten klanten op zoek gaan naar een occasion. Aangezien de motoren en de geïnstalleerde technologieën als zeer betrouwbaar worden beschouwd, is het voertuig gewoonlijk een zeer goede en veilige investering, ook als occasion. Op de occasionmarkt zijn er echte koopjes te vinden: vaak kan het model worden aangeschaft voor een aankoopprijs tussen de 1.500 euro en 5.000 euro.

Design

Exterieur

Het uiterlijk van de Opel Signum is opvallend en volgt tegelijkertijd het bekende merkaanzicht van de autofabrikant. De grote koplampen en de opvallende grille met het centrale Opel-logo zijn niet te missen als je naar de voorkant kijkt. Het ontwerp van de achterkant is duidelijk opvallender. De scherp aflopende daklijn met een verkorte carrosserielengte combineert een sportieve uitstraling met de klassieke uitstraling van een stationwagen. Bovendien bevat het ontwerp van de achterzijde een extra gelaagdheid, die tot een karakteristiek kenmerk van het model is geworden.

Interieur

Binnenin overtuigen vooral de zeer royale zitruimte en de intuïtieve bediening. Zowel op de eerste als op de tweede rij kunnen alle inzittenden comfortabel en veilig reizen. Tegelijkertijd inspireert het comfort over de hele lijn. De Opel Signum biedt een complete uitrusting met alle noodzakelijke voorzieningen en functies, die deze perfect maakt voor lange afstanden. De comfortabele zittingen en het heldere interieur dragen daar ook in hoge mate aan bij. In 2005 kreeg de Opel Signum een uitgebreide "facelift", waarbij niet alleen het uiterlijk qua design veel moderner werd, maar ook in het interieur een verbeterde afwerking en een nieuw infotainmentsysteem werden geïntroduceerd.

opel-signum-interieur

Veiligheid

De complete en royale standaarduitrusting van de Opel Signum had niet alleen betrekking op comfort, maar ook op veiligheid. Vooral ook gezien de leeftijd van het model heeft de Opel veel belangrijke kenmerken en functies. Klanten kunnen bijvoorbeeld vertrouwen op Anti-lock Braking System (ABS) en Electronic Stability Program (ESP) om de auto veilig op koers te houden. Front-, hoofd- en zij-airbags maken uiteraard ook deel uit van het interieur. ISOFIX-voorzieningen voor eenvoudige bevestiging van kinderzitjes, zijn waarschijnlijk van groot belang voor gezinnen met kinderen.

Alternatieven

De Opel Insignia A arriveerde in 2009 bij de dealers als opvolger van de Signum en blijft een goed alternatief. De middenklasser biedt zeer goed comfort, veel ruimte en ziet er tegelijkertijd veel moderner uit. Ook hier zijn occasions relatief goedkoop.

FAQ

Welk model wordt beschouwd als de opvolger van de Opel Signum?
De productie van de Opel Signum werd al in 2008 stopgezet. De opvolger wordt beschouwd als de eerste generatie Opel Insignia A.
Hoeveel kost een Opel Signum occasion?
Een Opel Signum occasion blijkt vaak een koopje. Goed onderhouden modellen met een lage kilometerstand zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 1.500 euro.

Beoordelingen voor Opel Signum

37 Beoordelingen

4,3