Bekijk nu uw favorieten.

U heeft op {0} contact opgenomen met de verkoper.

Volkswagen T2 A Highroof

MPV


Volkswagen T2 A Highroof

MPV


€ 26.950,-


95.234 km
Oldtimer
04/1971
35 kW 48 PK Handgeschakeld, Benzine

NAARDEN, Autobedrijf
Cool Classic Club

Cool Classic Club

Robbert Buijs
Energiestraat 3
1411 AN NAARDEN
+31 (0)35 - 8080234

Volkswagen T2 A Highroof
€ 26.950,-
Cool Classic Club


Plaats voor notities:


Overige informatie

Staat

Categorie
Oldtimer

Gegevens

Merk
Volkswagen
Model
T2
Advertentienr.
KB84GR
Bouwjaar
1971
Kleur
Groen
Oorspronkelijke kleur
Groen
Interieurinrichting
Stof, Zwart
Carrosserietype
MPV
Deuren
3
Stoelen
4
Landversie
Nederland

Aandrijving

Transmissie
Handgeschakeld
Versnellingen
4
Cilinderinhoud
1.600 cm³
Cilinders
4
Leeggewicht
1.233 kg
Aandrijving
achter

Milieu

Brandstof
Benzine

Garantie

{ "maxLargeScreenHeight": 1250, "sameWidthAsParent": true, "maxContentLengthInBytes": 14000 }

Beschrijving

Na zeven jaar in het bezit te zijn geweest van de laatste eigenaar, heeft deze nu besloten de bus te verkopen. In deze jaren is de bus volledig gerestaureerd tot een unieke bus. De eigenaar heeft bij de restauratie veel nadruk gelegd op het creëren van een smaakvol interieur, waardoor de bus met een gerust hart een Tiny House genoemd kan worden.

Op technisch vlak is de bus ook bijzonder degelijk herbouwd. Het chassis en de carrosserie zijn goed onder handen genomen, met een prachtige nieuwe eindlak als resultaat. Twee jaar geleden is er een nieuw gereviseerde motor geplaatst, die daarna niet meer dan 3000 km heeft gelopen. Daarnaast is de bekabeling geheel vernieuwd, met een intelligent huishoudcircuit en zonnepaneel. De kroon op het werk is het prachtig afgewerkte bamboe interieur: plaatsnemen op de achterbank staat garant voor snel opkomende gevoelens van verliefdheid voor dit heerlijke busje.

De linker- en rechter dorpel, vooras, gordelpunten links en rechts, kriksteunen linksvoor, linksachter en rechtsvoor zijn gelast en hersteld. De cabdeurs zijn vervangen, alle raam-, deurrubbers en andere rubbers (zoals de vulhals) zijn vernieuwd, de dakgoot volledig vernieuwd en opnieuw gekit, enkele raamlijsten zijn vervangen en de platen waar de accu’s op worden geplaatst, zijn vernieuwd. Ook is er enkele jaren geleden een nieuw Fiamma dakraam geplaatst, en zijn op de bumper stoere gele mistlampen gemonteerd. De bodem is goed beschermd tegen roest door een tweelaagse RX5-RX10 behandeling.

In 2017 is een nieuw gereviseerde 1600 motor geplaatst, met extra groot oliecarter voor betere koeling. Daarnaast een nieuwe carburateur, drukgroep en koppelingsplaten. De startmotor en dynamo zijn gereviseerd en de contactpuntjes zijn vervangen door een Petronix ontsteking. De motorruimte is geheel bekleed met 40mm dik Merfocell geluidsisolatie, waardoor het tijdens het rijden op de snelweg zeer prettig is om met de bijrijder te praten en muziek te luisteren.

Nieuw stuurhuis, nieuwe voorbanden in 2018, nieuwe schokbrekers achter. In 2013 zijn de fuseekogels en is de remmerij gereviseerd.

Intelligent relais tussen startaccu en huishoudaccu, Battery Protect die voorkomt dat accu’s leeggetrokken worden, mooi vormgegeven bedieningspaneel in het keukenblokje, flexibel 100W zonnepaneel, WAECO compressorkoelkast, op de walstroomstekker aangesloten Victron acculader, 12V-230V Victron omvormer, massaschakelaars en 100A zekeringen op beide accu’s, 4 nieuwe speakers (zowel in de cabdoors als achterin de bus), en “normaal” 230V stopcontact. De verlichting bestaat uit 2 Touch-dim LED plafondspotjes en een vintage hanglamp met zuinige LED gloeilamp.

Het interieur is volledig custom made, met een zeer efficiënte indeling. Door de combinatie van puur bamboe, gelamineerd bamboe en multiplex, is gewicht laag gebleven maar heeft het de look en feel van een solide boot-interieur. Het hout is afgewerkt met verschillende lagen harde parketlak, waardoor het goed beschermd is tegen vocht. De vloer, zijwanden en deuren zijn geheel bekleed met anti-dreun platen en 10mm thermische isolatie. Ook wordt een set raamisolatiematten bijgeleverd voor de koudere nachten en verduistering. In dezelfde stijl als het interieur bevindt zich tussen de voorstoelen een handige middenconsole, die voor praktische bergruimte tijdens het rijden zorgt, alsook plek geeft voor de onontbeerlijke cupholders. Onder het rock-n-roll uitklapbed, dat lang genoeg is voor personen boven de 2 meter, bevinden zich handige gereedschapslades en een mooi weggewerkte plek voor de krik. Bij de bus wordt een oprolbare lattenbodem en op maat gemaakt topmatras geleverd, wat voor een optimaal slaapcomfort zorgt. De bus heeft veel kastruimte, op een manier die het leefgedeelte bijzonder ruimtelijk maakt.

Mooi weggewerkt in het keukenblok bevindt zich een gasfornuisje, dat kan worden uitgenomen zodat buiten gekookt kan worden wanneer ergens langer verbleven wordt. Ook bevindt zich daar
meer minder

Financiering & Verzekering

{ "maxLargeScreenHeight": 650, "sameWidthAsParent": true, "maxContentLengthInBytes": 14000 }

 

In case you haven´t confirmed your e-mail address yet, we will send you a confirmation request shortly.

Cool Classic Club

Robbert Buijs
Energiestraat 3
1411 AN NAARDEN

De verkoper is al benaderd op {0}.

Contact aanbieder

Uw opmerking of vraag

Dit bericht zal door onze systemen worden gescand. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens: De ingevoerde gegevens worden niet gebruikt voor reclamedoeleinden.


Bellen
Bellen
+31 (0)35 - 8080234

Contact aanbieder

Cool Classic Club

Robbert Buijs
Energiestraat 3
1411 AN NAARDEN

De verkoper is al benaderd op {0}.

Uw opmerking of vraag

Dit bericht zal door onze systemen worden gescand. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens: De ingevoerde gegevens worden niet gebruikt voor reclamedoeleinden.{ "fuel" : ["B"], "art" : [12], "gear" : ["M"], "ad" : "dealer", "zip" : "NL1411 AN", "zip2" : "1411 AN", "ken" : "KB84GR", "kenteken" : "true", "acc" : ["U"], "ECO" : "NO", "vat" : 0, "carid" : 370621197, "did" : 26122074, "carby" : 0, "rnd" : 47, "price" : [5], "hp" : [1], "sthp" : 48, "stkw" : 35, "fr" : ["3"], "styea" : "1971", "stmon" : "4", "miles" : [5], "stmil" : 95234, "seg" : ["minivans", "widevans", "utilities", "oldtimer"], "type" : ["O"], "articleType" : "C", "make" : [74], "stmak" : "Volkswagen", "model" : [15363], "stmod" : "T2", "cost" : 26950, "stccm" : 1600, "mia" : "false" }