Audi A3 2006 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A3 2006

Geschiedenis van de Audi A3

De subtopper in het assortiment van de luxe autobouwer uit Ingolstadt - de A3 hoeft alleen de A4 voor zich te dulden als Audi's bestverkopende model - werd in 1996 gelanceerd. De compacte hatchback wordt gebouwd op hetzelfde onderstel als de Volkswagen Golf, ook al zo'n verkoopsucces. Hiermee werd een traditie gebroken, namelijk dat Audi de motoren altijd in de lengterichting van de auto plaatste. Omdat dat niet mogelijk bleek in de Golf-basis, werden de motoren voor het eerst dwars geplaatst. De A3 kent inmiddels drie generaties en heeft gedurende de jaren dat hij in productie is meerdere facelifts ondergaan. Zo wordt de driedeurs Audi A3 sinds 2005 uitgerust met de single grille (de grille aan één stuk), wat inmiddels tot een van de handelsmerken van het automerk is uitgegroeid.

De Audi A3 2006

De Audi A3 2006 is een geweldige keuze om als tweedehands auto aan te schaffen. De topkwaliteit van het luxe automerk is aan alles af te lezen bij dit heerlijke compacte model. Ondanks de kleinere afmetingen blijft de Audi A6 2006 een auto van formaat. De prestaties zijn en blijven huizenhoog, de belijning is prachtig glooiend en elegant terwijl de sportiviteit hoog in het vaandel blijft staan en de afwerking van het interieur is werkelijk van grote klasse.

Motoren en varianten van de Audi A3

De Audi A3 is leverbaar met een enorm brede keuze aan motoren. Zelfs de meest zuinige uitvoering voelt lekker sportief en pittig, om maar niet te spreken van de verscheidene krachtpatsers die Audi heeft uitgebracht van deze middenklasser. Wat de benzineversies betreft, lopen de motoren uiteen van 1.6 tot 3.2, waarbij de pk's variëren van 102 tot maar liefst 340 en de snellere modellen (2.0/3.2 TFSI, S3, RS3) ook verkrijgbaar zijn met Audi's onnavolgbare Quattro-vierwielaandrijving. Qua dieselmotoren is er de keuze uit 1.6, 1.9 en 2.0 TDI met pk's tussen de 102 en 180. De 2.0 TDI's zijn er ook als Quattro-variant. De Audi A3 was aanvankelijk uitsluitend als driedeurs verkrijgbaar, maar sinds 2004 is de langere vijfdeursversie ook in de maak, onder de naam Sportback.