Audi A3 2008 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A3 2008

Geschiedenis van de Audi A3 2008

Al in 1996 werd de eerste Audi A3 door de Duitse autofabrikant op de markt gebracht. Als voorbeeld voor het design werd de Volkswagen Golf aangehouden, hetgeen terug te zien is in de verschillende onderdelen die beide auto's gemeen hebben. De Audi A3 viel direct op door enkele markante veranderingen die Audi doorgevoerd had: het ging hier niet alleen om een betaalbare auto voor de lagere inkomensklasse, maar de auto was ook voorzien van een dwarsliggende motor. De wagen onderging in de loop der jaren enkele veranderingen en in 1999 kwam de Audi S3 op de markt, een sportiever variant van de A3. Vervolgens werden in 2000 nog eens verschillende veranderingen aangebracht en tenslotte resulteerden alle vernieuwingen in 2008 in de Audi A3 2008, een luxe model dat als tweedehands model betaalbaar is en erg geliefd onder sportieve bestuurders.

De sportieve Audi A3 2008

Feitelijk is de A3 hetzelfde model als de auto uit 2006, maar dit model heeft een sportiever en meer gestroomlijnd design wat terug te zien is in de singleframe- radiateurgrill aan de voorkant en de sportieve vormgeving van het dak. De luxe binnenkant komt overeen met de bekleding van de Audi TT en is erop gericht de bestuurder en de inzittenden ultiem comfort te bieden. Aan de veiligheid van de inzittenden is eveneens gedacht met airbags voor de bestuurder en bijrijder en een stabiliteitscontrole, waardoor de wagen goed op de weg ligt. Het sportieve model presteert qua snelheid bijzonder goed en is mede daardoor bijzonder aantrekkelijk. De verschillende modellen zijn allen uitgerust met diverse motoren waardoor het vermogen en de te halen snelheid sterk afhankelijk is van het type motor. Gemiddeld kan de Audi A3 in 9.7 seconden optrekken naar 100km/u met een maximale topsnelheid van 205 km/u. De tank van 55 liter heeft een gemiddeld verbruik van 6,13 liter per 100 km.

Motor en varianten van de Audi A3 2008

Voor de Audi A3 is gebruikgemaakt van verschillende motoren, waarbij er keuze is uit een benzine- of een dieselmotor. De benzinemotor 1.4 TFSI met 92 kW/125 pk is daarbij de meest voorkomende. De 3,2 liter V6 met 184 kW/250 pk, welke gecombineerd wordt met een quattro- vierwielaandrijving, is nauwelijks op de Nederlandse markt te vinden. Voor de dieselmotoren gaat het altijd om een variant van de TDI-motoren, waarbij de 1,9 liter TDI met 77 kW/105 pk de meest gebruikte en bekende is. Audi is erop gericht een breed publiek te bereiken met haar ontwerpen en de A3 is dan ook verkrijgbaar in een 3-deurs- en 5-deurs-uitvoering, terwijl ook de hatchback en de sportieve cabrio niet in de lijn ontbreken. Er is een breed assortiment tweedehands auto's. Welke auto het wordt, hangt af van het budget en de wensen omtrent de specificaties.