Audi A3 2010 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A3 2010

Geschiedenis van de Audi A3 2010

Dit model auto is er een uit de middenklasse van het Duitse merk Audi. De Audi A3 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996 en was tot 2010 het instapmodel. Deze Audi kan concurreren met modellen als Alfa Romeo 147, Opel Astra en Honda Civic. De ruime middenklasser is gebaseerd op de Volkswagen Golf, waar hij ook bepaalde onderdelen en zelfs de voertuigchassis mee deelt. De A3 is sinds de Audi 50 de eerste auto van Audi in het lagere marktsegment. In 1999 kwam de 5-deursuitvoering van Audi op de markt. In 2000 heeft de Audi A3 een complete facelift ondergaan. Dit zie je terug in onder andere de koplampen, de achterlichten en de gewijzigde velgen. Mede door dit laatste punt heeft de auto een veel sportievere uitstraling gekregen. Zowel de diesel- als de benzinemotoren kregen meer vermogen en de snelste uitvoeringen kregen standaard een 6 versnellingsbak. De Audi A3 2010 is een uitermate geschikte gezinsauto. Er kan en mag sportief in gereden worden en er is voldoende ruimte voor vijf personen.

Audi A3 2010

Dit model van Audi is compleet gewijzigd ten opzicht van zijn voorgangers. Het merk heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan waaronder led-verlichting en een grille, waardoor een sportievere voorkant ontstaat. Het interieur is ook zeer sportief te noemen met een klein stuur en een kleine versnellingspook. Ook zijn er uitvoeringen met lederen bekleding en sportstoelen. Het bestuurdersinformatiesysteem geeft je helder inzicht over je rijgedrag, energie adviezen, actuele snelheid et cetera. Het gevoel dat je krijgt bij deze tweedehands middenklasser is degelijk en comfortabel. Een tijdloos en strak model waarmee je heel gemakkelijk lange afstanden af kunt leggen. De Audi A3 2010 is een zeer gewild model bij bestuurders met sportief rijgedrag.

Motoren en varianten van de Audi A3 2010

Vrijwel alle varianten zijn als driedeurs en als vijfdeurs op de markt gebracht. Deze laatste heet Sportback. Er zijn verschillende varianten van dit type auto met een variërende motorinhoud. Voor de benzine-uitvoering is dat de 1.6 liter met 106 pk, de 1.8 liter met 160 pk en de 2.0 liter met maar liefst 200 pk. De wagens met dieselmotoren kennen we met 1.6, 1.9 en 2.0 liter TDI. De A3 is er in de uitvoeringen: Attraction, Ambition en Ambiente. Deze personenwagen is een auto met een stijlvol uiterlijk en het is dus niet verwonderlijk dat hij als tweedehands auto goed in de markt ligt.