Audi A3 2013 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A3 2013

Geschiedenis van de Audi A3

De A3 geldt als dé middenklasser van Audi en is - op de Audi A4 na - het bestverkochte model uit de stal van de Duitse autofabrikant. Het eerste model van de A3 rolde in 1996 van de band in Ingolstadt en is geschoeid op de leest van de eveneens zeer succesvolle Volkswagen Golf. Audi heeft sinds het uitbrengen van het eerste model drie generaties uitgebracht van de A3, waarvan de presentatie van de derde generatie in 2012 de hoop van velen vervulde. De motoren werden niet alleen zuiniger, maar ook aanzienlijk krachtiger.

De Audi A3 2013

De Audi A3 2013 is een echt kwaliteitsproduct, zoals men dat van de premium autobouwer gewend is. Zowel de hatchback als de sportsback kennen een sublieme wegligging, rijden naast zuinig toch heel sportief dankzij het gebruik van de revolutionaire techniek COD (Cilinder On Demand - bij lagere toerentallen gebruikt de motor minder cilinders) en beide varianten van de A3 hebben de kenmerkende superieure afwerking in het interieur. De Audi A3 kent in alle uitvoeringen een uitermate fraai display dat uit het dashboard tevoorschijn komt (een erg gebruiksvriendelijk touchscreen) en kan uitgerust worden met opties als lichtmetalen velgen, navigatie, getint glas, lederen interieur en xenon-verlichting.

Motoren en varianten van de Audi A3 2013

In 2006 kwam de snellere S3-versie op de markt. De Audi A3 2013 is leverbaar als driedeurs hatchback, vijfdeurs sportback, cabriolet en sinds 2013 als limousine. De keuze in motoren is zeer ruim: van de dieselvarianten kun je kiezen uit de 1.6 TDI en 2.0 TDI en van de benzinemotoren uit de 1.2 TFSi en de 1.4 TFSI. Daarnaast behoren de snelheidsduivels S3 en de RS3 tot de mogelijkheden, waarvan de laatste over niet minder dan 340 pk beschikt. Wat uitvoeringen betreft bestaan de smaken Ambiente, Attraction en Ambition, welke allen op hun beurt weer uit te breiden zijn met de pakketten Pro Line of Pro Line +. De Audi A3 is een geweldige middenklasser die zich ook als tweedehands exemplaar een bijzonder gunstige aanschaf is.