Audi A6 2009 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A6 2009

Audi A6: middenklasser in drie uitvoeringen

Het eerste model van de middenklasser Audi A6, geïntroduceerd in 1994, is eigenlijk de laatste versie van de Audi 100, maar dan met een nieuwe naam. Nadien ondergaat deze Audi nog een aantal uiterlijke en technische verbeteringen, die na vijftien jaar resulteren in de Audi A6 2009. Dit model is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen en uitgerust met de modernste motortechnologie.

De A6: een wagen met vele gedaanten

De Audi A6 2009 is gebouwd als sedan, stationwagen en zelfs als terreinwagen. Er is ook een terrein-versie op basis van de A6 Avant, de Audi Allroad Quattro. Alle modellen maken gebruik van het C6-platform en beschikken standaard over een motor met 4 kleppen per cilinder en directe benzine-inspuiting, die zorgt voor betere prestaties met een lager verbruik. De Audi A6 uit 2009 heeft verschillende benzine- en dieselmotoren van 2.0 tot 5.0 liter.

Opvallend design in een stevig omhulsel

Qua design springen vooral de achterlichten met led-technologie en de xenonverlichting in de koplampen in het oog. Binnenin heeft men op het - volledig naar de bestuurder gerichte - dashboard de beschikking over een multimedia interface, waarbij een aanraakscherm de bedieningstoetsen van alle elektronica groepeert. Dankzij deze eigenschappen, gekoppelde aan de befaamde Duitse kwaliteit, is de Audi A6 2009 op de tweedehandsmarkt een veel gezochte auto.