Audi A6 2014 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A6 2014

Meer dan een eeuw ervaring

Het in 1909 opgerichte Audi was een directe dochter van de tien jaar eerder door August Horch gestichte 'Horch Automobielwerke'. Na enkele interne strubbelingen verliet deze echter dit bedrijf en stichtte 'Audi', het Latijnse synoniem voor Horch. Zo'n twintig jaar later fuseerden de oude rivalen opnieuw, al bleven ze elk onder hun eigen naam produceren en reclame voeren. Net na de Tweede Wereldoorlog werd dit samenwerkende vennootschap overgenomen door Mercedes, dat later op zijn beurt door Volkswagen werd opgekocht. Uit het samenvloeien van al deze technische expertise werd in 1965 de eerste officiële Audi geboren. Hij werd aan het publiek voorgesteld onder de naam Audi 60. Vele aanpassingen en transformaties later werd in 1993 de allereerste A6 ontworpen.

Elegantie in elk hoekje

De Audi A6 2014 is een aantrekkelijke sportieveling, die met zijn strak profiel ieders aandacht trekt. Zowel zijn voor- als achterlichten zijn LED's, zijn bumpers werden lichtjes bijgewerkt en zijn grille kreeg een veel strakkere lijntekening mee. Ook zijn interieur, met onder meer een vintage dashboard in marinestijl en een volledig uitgevoerd in eiken, is een lust voor het oog. De elementen die het de bestuurder comfortabel moeten maken, zijn haast perfect. Neem nu bijvoorbeeld het middenpaneel, dat net schuin genoeg is om makkelijk bereikbaar te zijn zonder de bestuurder in andere bewegingen of zitcomfort te hinderen. Een duidelijk leesbaar instrumentenbord en uitklapbaar GPS-scherm dragen nog bij aan dit comfort. Neem daarbij de riante been- en hoofdruimte van de stoelen voor- en achterin en je krijgt als het ware een rijdende salon met sportieve aspiraties.

Bescherming alom en beheerste kracht

Het fijne aan Audi is dat alle versies uitstekende veiligheidskenmerken hebben. Dat begint al bij het rijgedrag zelf en eindigt bij alle mogelijke extra's die zowel bestuurder als andere weggebruikers beschermen indien er toch ooit iets fout mocht gaan. Zo is een auto makkelijk wendbaar zonder daarbij aan baanligging in te boeten. Verder heeft de bestuurder hulp van zowel een achteruitrijcamera als parkeersensoren voor- en achterop en dode-hoekmonitoren. Alle A6 modellen hebben ook een Audi Drive Select. De Audi A6 2014 is op dit ogenblik uiteraard enkel als heel jonge tweedehands te koop, wat meteen zorgt voor topkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. De Audi A6 2014 is standaard uitgerust met een 2.0 liter viercilinder met turbo-charger, goed voor 220 pk. Bij deze versie is de keuze uit een doorlopend variabele transmissie en voorwielaandrijving, of een automaat met acht trappen en vierwielaandrijving. Daarnaast bestaan er meerdere varianten, met de 420 pk en V8 motor als paradepaardje. Ondertussen werkt Audi hard aan het naar beneden brengen van de CO2-uitstoot, met name bij de dieselvarianten.