BMW X4 2014 te koop: tweedehands en nieuw

BMW X4 2014

Geschiedenis van deBMW X4

De BMW X4, een kruising tussen een SUV en een coupé, is uitgekomen in 2014. De auto wordt geproduceerd door de Duitse fabrikant BMW, in een Amerikaanse fabriek in Carolina. DeBMW X4 brengt de typische kracht van de geweldige BMW X Serie en de stijl van een klassieke coupé met zich mee. De X4 is gebaseerd op de BMW X3, maar kenmerkt zich door meer individualiteit en pit. Hiermee heeft deBMW X4 meer te bieden dan een enigszins hernieuwde X3.

DeBMW X4 2014

DeBMW X4 ziet er op het eerste gezicht uit als de kleinere uitvoering van de X6, maar de X4 heeft een lagere zit. De auto is 4,67 meter lang en 1,62 meter hoog. Hiermee is de X4 iets langer en wat lager dan de X3. Dankzij de hoekige vormen van de krachtige auto is de binnenruimte een groot voordeel. Dat de zit iets lager is, heeft een reden, want dan heeft de inzittende immer voldoende hoofdruimte. De wagen beschikt daarnaast over meer dan voldoende beenruimte. De achterbak heeft een inhoud van 500 liter. Wanneer de achterbank wordt vlak geklapt, groeit de inhoud tot 1400 liter. Voor het interieur is materiaal van de allerbeste kwaliteit gebruikt. Tot de standaarduitrustingen van deBMW X4 behoren onder andere Variable Sport Steering en Performance Control. De X4 wordt standaard geleverd met meerdere hulpsystemen, 8 airbags en xDrive vierwielaandrijving. Het maken van bochten behoort tot de sterkste punten van de X4. Het communicatie-, audio- en navigatiesysteem 'iDrive' is erg gebruiksvriendelijk. Alle gewenste verbeteringen van de vorige versies van 'iDrive' zijn ook daadwerkelijk doorgevoerd. Bovendien is de X4 erg veilig: er zit zelfs een camera in die de verkeersborden kan lezen.

Motoren en varianten van deBMW X4

DeBMW X4 wordt verkocht als driedeurs- of vijfdeursuitvoering. De benzinemotoren (met automatische transmissie) bieden 184, 245 en 306 pk. Daarnaast zijn er drie dieselmotoren leverbaar met een vermogen van 190, 258 en 313 pk. Al met al is deBMW X4 een zeer veilige en luxueuze auto. De combinatie van een sportieve coupé en een stoere SUV zorgt voor een prachtig resultaat. Ondanks het feit dat deze auto pas in 2014 uitkwam, is er al voldoende aanbod op de tweedehands markt.