Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ford F 250

De allereerste pick-uptruck van het Amerikaanse automerk Ford rijdt de fabriek uit in 1948. Vanaf dat moment behoort deze F-serie tot de bestverkochte auto’s wereldwijd. Sinds de geboorte van de F-lijn in 1948, gaat er haast geen jaar voorbij of minstens één van de modellen uit de F-serie ondergaat een aantal wijzigingen. Lees meer

Alternatieve modellen

Een pick-uptruck die voortdurend in verandering is

Zo ook de Ford F-250. Wie erover denkt een tweedehands model te kopen, moet weten dat er tot 1999 haast geen met het oog zichtbare verschillen tussen de modellen uit de Ford F-serie zijn. De F-250 is wel veel krachtiger en dankzij zijn V8-motor en turbodiesel opgewassen tegen de zwaarste taken.

Een krachtpaster met een sterk karakter

2001 is een belangrijk jaar voor deze krachtpatser. Niet alleen beschikt de Ford F-250 vanaf dat jaar over een standaard vierwiel ABS-systeem, ook kan men als bestuurder voor het eerst kiezen voor achteruitparkeersensoren en verwarmde zetels. Deze versie is tegelijkertijd de eerste waarbij Ford ook wat betreft het uitzicht een duidelijk verschil creëert tussen zijn modellen. Zo weerspiegelt de wat hoekige afwerking en de zware grille van de Ford F-250 duidelijk zijn krachtige karakter, in vergelijking met de veel zachtere contouren van de F-150.

Slechts vier jaar later, in 2005, wordt een vijftraps automatische transmissie geïntroduceerd. In de volgende generatie, op de markt gebracht in 2008, worden deze karakteristieken nog meer in de verf gezet. Maar niet alleen het uiterlijk, inclusief interieurafwerking, wordt bijgeschaafd. Het 250-model krijgt ook een veel sterkere en verbeterde V8-turbodiesel, waarbij de bestuurder kan kiezen tussen een handgeschakelde versie met 6 versnellingen en een automaat met 5 trappen.

Kracht en elegantie verenigd

Het model dat, afgezien van enkele kleine wijzigingen in 2013, tot vandaag de dag verkocht wordt, wordt voor het eerste gesignaleerd in 2011. Dit model biedt de keuze tussen een 385-pk gas V8- en 400 pk turbodieselmotor. Dankzij al deze wijzigingen en zijn lange levenstijd, zijn er op dit ogenblik tweehandswagens Ford F-250 wagens te verkrijgen in bijna alle gewenste versies en leeftijden. Eén ding hebben ze gemeen: een Ford F-250 is en blijft een oerdegelijk werkpaard met een enorme trekkracht, maar slaagt er tegelijkertijd in het rijplezier en comfort van een luxewagen te bieden.

Beoordelingen voor Ford F 250

1 Beoordelingen

5,0