Ford Ka 2010 te koop: tweedehands en nieuw

Ford Ka 2010

Geschiedenis

Het was voor Ford niet makkelijk om de eerdere Ka te overtreffen, maar om dit toch te proberen, is Ford een samenwerking aangegaan met Fiat. Met vrijwel eenzelfde onderstel als de FIAT 500 en de Panda, is het Ford gelukt om de vorige Ford Ka te overtreffen met de nieuwste Ford Ka. De eerdere Ford Ka was een ontwerp van Ford zelf, maar bij de Ford Ka 2010 is enkel de carrosserie en het interieur een ontwerp van Ford. De Ford Ka 2010 wordt ook gebouwd in de Fiat-fabriek in Polen, net als de Fiat 500 en de Panda.

Het model

De Ford Ka 2010 is een compact model met een complete uitrusting en een hoog afwerkingsniveau. De auto is kort, bol en hoog van model, en heeft dezelfde dashboard indeling als de Fiat 500 en de Panda. Er zijn drie speciale uitvoeringen van de auto waarmee Ford zich op het jonge publiek wilt richten; digital, grand prix en tattoo. Deze zijn erg opvallend en doen het zeer goed bij het jonge publiek. Verder zijn er veel kleur- en interieurcombinaties mogelijk en is de auto zeer geschikt voor zowel jong als oud. Met de hoogte van de stoelen, een comfortabele vering, het makkelijk instappen door de grote deuren en een lichte besturing van de auto, is het een ideale auto voor senioren. Het dashboard van de Titanium X is uitgevoerd met een parelmoeren lak op de centrale console en op de deurgrepen, dit geeft de auto een luxe uitstraling. Zoals vanzelfsprekend is voor Ford, zijn ook in deze auto de stoelen erg stevig en doordat deze voldoende steun bieden, is de wagen ook geschikt voor lange afstanden. Er is zowel voor- als achterin voldoende beenruimte en de achterbank kan in twee gelijke delen neergeklapt worden. De laadruimte van de auto is 224 liter en kan vergroot worden tot 747 liter. De radio in de Ford Ka 2010 beschikt over automatische volumeregeling die snelheidsafhankelijk is en heeft een automatische filemelding.

De motor

Voor de Ford Ka 2010 zijn slechts twee motoren mogelijk, de reden hiervan is dat Ford de kosten wilde beperken. De motor van de nieuwe Ka loopt soepel en daardoor is de auto zuiniger dan zijn voorganger. Verder is de Ford Ka voorzien van elektrische stuurbekrachtiging, een airbag voor bestuurder en passagier, guide me home verlichting, een tripcomputer en getint glas.