Ford Mondeo 2008 te koop: tweedehands en nieuw

Ford Mondeo 2008

Ford Mondeo

In 1993 wordt de Ford Mondeo als opvolger van de Sierra gepresenteerd als wereldauto. De markt moest niet alleen in Europa bediend worden, maar over de hele wereld, ook de Verenigde Staten. Al gauw gaat de auto in Amerika de Ford Contour heten en door minimale verschillen met het Europese model wordt de naam 'wereldauto' niet meer gebruikt. De auto wint gelijk al in 1994 de titel 'Auto van het Jaar' en de titel 'Zakenauto van het Jaar'. In 1996 volgt een ingrijpende facelift waarbij front en achterzijde geheel vernieuwd worden. De tweede generatie wordt in 2000 onthuld en is compleet vernieuwd. Deze wordt wederom gerestyled, nu in het jaar 2005. Tenslotte volgt in 2007 de derde en laatste generatie. De 'Kinetic Design' wordt nu ook bij de Ford Mondeo toegepast. De Ford Mondeo is als lease-auto zeer populair geweest en mede daardoor als occasion in veelvoud beschikbaar.

Ford Mondeo 2008

In 2007 presenteert Ford de nieuwe Mondeo die bijna wereldwijd wordt verkocht. Niet alleen in Europa is de auto populair maar ook in Rusland, China en bijvoorbeeld Japan. De Verenigde Staten worden overgeslagen, omdat de Mondeo dan een concurrent zou worden van het eigen Fusion model. Vooral in het begin is de auto als zakenauto zeer populair. Het ontwerp van de nieuwe Mondeo is strak en modern en in sommige versies futuristisch van inrichting. De derde generatie is een slag groter dan zijn voorganger en is daardoor zowel voor- als achterin aanmerkelijk ruimer. Het design van het interieur bevat moderne techniek zoals een kleurenscherm tussen de meters waar alle relevante informatie op verschijnt. De knoppen op het stuurwiel regelen diverse instellingen van bijvoorbeeld boordcomputer, cruisecontrol en radio. Verder kan de mobiele telefoon via bluetooth gekoppeld worden.

Rijeigenschappen en de diverse modellen

Zoals we van Ford gewend zijn, is de wegligging weer uitstekend. Een perfecte combinatie van comfort en sportiviteit laat zien waarom de auto gewild is als zakenauto. De turbodieselvarianten zijn de 1.8 liter viercilinder TDCi met 125 pk en de 2.0 liter viercilinder TDCi met, of de 130 pk, of de 140 pk versie met. Als topmodel is er een 2.2 liter TDCi titanium-uitvoering met 175 pk. Als benzinemodellen zijn er: het instapmodel de 1.6 liter 16 V viercilinder met 125 pk, de grotere 2.0 liter versie met 145 pk en de 2.3 liter versie met 160 pk. Het grootste benzinemodel is de 2.5 liter vijfcilinder inclusief turbo met een vermogen van 220 pk. De Ford Mondeo is verkrijgbaar als hatchback, sedan en statonwagen. De grotere versies zijn ook verkrijgbaar met automatische transmissie.