VW Golf Variant te koop: tweedehands en nieuw

VW Golf Variant

VW Golf Variant

Eigenschappen van de VW Golf Variant

De Golf Variant van Volkswagen is een ruime gezinsauto met opvallend veel ruimte in de kofferbak. De Variant Golf VW is de ruimste stationwagen van zijn segment. Wordt er niet gekozen voor het traditionele reservewiel, dan is er onder de bagageruimte extra opbergruimte. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Sportiviteit en ruimte gecombineerd

Dit model van de Golf is verkrijgbaar in vijf uitvoeringen.

Technische gegevens

De Golf Variant van VW heeft met 605 liter een zeer ruime kofferbak. Door de achterbank plat te leggen kan de bagageruimte worden vergroot naar 1.620 liter. Afhankelijk van de uitvoering die wordt gekozen heeft de auto vijf, zes of zeven versnellingen. Als optie kan er gekozen worden voor de DSG-automaat. DSG heeft een dubbele koppeling en zorgt ervoor dat de auto snel schakelt. De DSG heeft een lager verbruik dan de standaarduitvoering. De VW Golf Variant is verkrijgbaar met verschillende motoren en pk.

Geschiedenis

De eerste VW Golf Variant is in 2007 op de Geneva Motor Show door Volkswagen op de markt gebracht. Hierdoor zijn ze inmiddels ook tweedehands te verkrijgen. Omdat de neus van de Variant hetzelfde is als de VW Jetta wordt dit model Golf ook wel de VW Jetta Sportwagon genoemd. Iedereen weet van het merk VW dat het een degelijke auto is, die waardevast is. Een VW is een betrouwbare auto en daarom ook zeer geschikt om als tweedehands auto aan te schaffen.

Passat Variant

Een aanverwant model van de Golf Variant van VW is de VW Passat Variant, beide de stationversie van respectievelijk de Golf en de Passat. De Passat heeft een ruimere kofferbak, maar valt meteen ook in het duurdere prijssegment van Volkswagen. De Passat Variant van VW heeft bij het standaardmodel al een aantal opvallend luxe opties: denk hierbij aan vermoeidheidsherkenning en actieve hoofdsteunen bij de voorstoelen.