Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Volkswagen Golf verslaat BMW 3-serie als meest gezochte occasion in Europa

Voor het eerst in elf jaar is de Volkswagen Golf de meeste gezochte occasion in Europa. Dit blijkt uit het jaarlijkse Europa Rapport van AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland en Europa.

In dit rapport worden vraag en aanbod van meer dan 2 miljoen occasions in zeven Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, model, prijs en kleur.

Download hier het volledige AutoScout24 Europa Rapport

Populairste modellen

De BMW 3-serie is na elf jaar als populairste model onttroond. Het populairste model van 2019 is de VW Golf met 4,1% paginaweergaven. Op de tweede plaats volgt de BMW 3-serie met 3,5% van de paginaweergaven. Net als vorig jaar staat de Mercedes C-klasse op de derde plaats met 2,8% van de paginaweergaven. De Mercedes E-klasse en de Audi A4 staan op de gedeeld vierde plaats met 2,3% van de paginaweergaven.

NL populairste modellen

Gemiddelde prijs De gemiddelde prijzen van deze populairste modellen zijn in 2019 gestegen. De prijs van een VW Golf is met 0,9% gestegen naar €15.784. De BMW 3-serie had een kleine prijsstijging van 1,1% naar €16.307. Mercedes-Benz had echter een sterkere prijsstijging in 2019. De C-klasse was 3,8% duurder en kostte gemiddeld €25.138 en de E-klasse steeg met 4,8% naar €27.805. Een uitzondering was de Audi A4 met een prijsdaling van 0,6% naar €19.134.

NL populairste modellen prijs

Populairste merken

Duitse merken blijven domineren in 2019. De nieuwe koploper is Mercedes-Benz goed voor 13,5% van de paginaweergaven. Volkswagen is gestegen van de vierde naar de tweede plaats met 12,3% van de paginaweergaven. Na enkele jaren aan de top is BMW naar de derde plaats gedaald met 12,2% van de paginaweergaven. Ford heeft zijn vijfde positie behouden met 5% van de paginaweergaven.

NL populairste merken

Populairste kleuren

In 2019 was zwart weer de meest gezochte kleur met 28,1%. Op de tweede plaats volgt wederom grijs met 20,5%. Ten opzichte van vorig jaar is wit licht gestegen in populariteit en besloeg het 16,1% van de zoekopdrachten. Blauw en zilver zijn van plaats gewisseld in 2019. Blauw staat nu op de vierde plek met 11,1%, snel gevolgd door zilver met 10,7%.

NL populairste kleuren

*België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje zijn onderzocht. Alle berekeningen zijn gebaseerd op een totale database van ruim 2 miljoen auto’s op AutoScout24.

Alle artikelen

Tesla nog altijd populairste elektrische automerk in Nederland

Persoverzicht · Persberichten

Interesse in tweedehands auto’s groeit sterk, prijs daalt

Persoverzicht · Persberichten

Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker geworden in coronatijden

Persoverzicht · Persberichten
Ontdek meer