Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Zelf de auto spuiten na reparatie van deukjes

Wanneer er deukjes in de auto zijn, dan zijn er een aantal manieren waarop men zelf kan proberen de deukjes te verwijderen. Uitdeuken met een föhn is een van de makkelijkste manieren. Uitdeuken zonder lakschade en gereedschap is mogelijk wanneer er een kleine correctie uitgevoerd moet worden.

Vervolgens kan men zelf de auto spuiten om het geheel weer mooi af te werken. Hiervoor is een goede voorbereiding (en uiteraard de juiste lak) van groot belang. Lees hieronder meer over zelf de auto uitdeuken.

Zelf kleine deukjes uitdeuken

Zijn er kleine deukjes zichtbaar op de auto? In principe heeft het dan zin om eerst de volgende werkwijze te proberen, alvorens een vakman voor het uitdeuken in te schakelen. Zo kan er op kosten bespaard worden. Tevens is het zelf uitdeuken eenvoudig te doen met behulp van een föhn. Kleine deukjes verwijderen doet men met behulp van een föhn, waarmee de deuk verwarmd wordt. Vervolgens maakt men gebruik van een spuitbus met koude lucht en koelt men de plek. Hierdoor vervormt het metaal en springt de plek waar de deuk zat weer terug in de oorspronkelijke vorm. Vervolgens kan men met bijvoorbeeld spuitverf de lak van de auto weer in orde maken. Zo is het mogelijk om zonder uitdeukgereedschap kleine deukjes te repareren.

Voorbereiding op de auto spuiten

Voordat men de auto zelf gaat spuiten, is het belangrijk om eerst een klein testplaatje te bewerken met de spuitverf. Zo kan de kleur en de kwaliteit van de verf gecontroleerd worden. Ook kan hiermee bekeken worden hoe de verdeling van de verf is bij het spuiten van de auto. In eerste instantie moet de plek waarop de verf wordt aangebracht geschuurd worden. Vervolgens maakt men de gehele auto stofvrij en vetvrij. Hiervoor kan een speciaal middel gebruikt worden dat in de autospeciaalzaak verkrijgbaar is. De spuitverf dient in een stofvrije ruimte aangebracht te worden. Zo voorkomt men stofdeeltjes en andere eventuele schade op de verf tijdens de droogtijd.

Zelf de auto spuiten

Na de auto uitdeuken zelf de spuitverf aanbrengen, dient gedaan te worden als de verf op kamertemperatuur is en na ruim twee minuten schudden met de spuitverf. De verf wordt van links naar rechts (en weer terug) aangebracht op 30 cm afstand van het metaal. Na een half uur drogen kan een eventuele transparante laklaag worden aangebracht met een spuitbus. Na ruim 12 uur drogen in een stofvrije ruimte kan de plek die met spuitverf is bewerkt op een zachte en voorzichtige manier worden uitgepoetst. Zelf de auto spuiten is een kwestie van een goede voorbereiding en geduld.

Alle artikelen

Bumperreparatie

Advies · Autoreparatie

Steenslag verwijderen

Advies · Autoreparatie
Ontdek meer