Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Keuze voor een andere verzekering

Een WA-autoverzekering is een verplichte verzekering, dat wil zeggen dat alleen verzekerde voertuigen mogen deelnemen aan het verkeer. Welke verzekering u kiest, mag u zelf weten. Er zijn oneindig veel aanbiedingen te vinden.

Verzekering overdragen of stopzetten

Als u uw voertuig hebt verkocht, dient u dit direct aan uw autoverzekering door te geven. U kunt deze verzekering dan op een ander voertuig overzetten of laten stopzetten. Bij de overdracht op een ander voertuig neemt het nieuwe voertuig de plaats van het verkochte voertuig in. Dat wil zeggen dat alle schadevrije jaren ook voor het nieuwe voertuig gelden. Tijdens de schorsing lopen uw schadevrije jaren ook door. Deze worden zogezegd ingevroren, ook als u niet meteen een ander voertuig verzekert. Normaal gesproken geldt het behoud van de schadevrije jaren gedurende één jaar, sommige verzekeraars rekken deze periode tot maximaal 4 jaar. Dat wil zeggen dat als u een geschorste autoverzekering binnen deze periode weer laat doorlopen, gelden de schadevrije jaren die u op het moment van schorsen, hebt verzameld.

Keuze voor een andere verzekering

Als een voertuig van eigenaar wisselt, kan ook voor een andere autoverzekering worden gekozen. Dat wil zeggen dat als een nieuw voertuig op uw naam wordt gezet, u hiervoor ook een verzekering bij een andere, eventueel voordeligere aanbieder kunt afsluiten. Belangrijk: Wanneer u van verzekeraar wisselt, neemt u uw schadevrije jaren mee. Deze worden van uw oude verzekering naar de nieuwe overgezet. U houdt dus uw korting voor schadevrije jaren. Als bewijs voor de reeds behaalde schadevrije jaren dient de laatste rekening van de verzekeringsbijdrage van de opgezegde, voormalige autoverzekering. Uw schadevrije jaren worden sinds 2007 ook centraal geregistreerd in de ROY-data. U hebt dus bij de koop van een nieuw voertuig altijd de mogelijkheid om een voordeligere autoverzekering af te sluiten.

Tip: Profiteer van de mogelijkheid om van verzekering te wisselen bij een registratie van een voertuig. Hierdoor kunt u vaak veel geld besparen, aangezien de kortingen voor schadevrije jaren door de nieuwe verzekering worden overgenomen.

Alle artikelen

Contact opnemen met de koper

Advies · Auto verkopen

Fraude op internet

Advies · Auto verkopen

Proefrit tijdens de verkoop

Advies · Auto verkopen
Ontdek meer