Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Je auto zelf wassen? Niet de meest waterbesparende manier!

Je ziet het steeds meer, schaarste in drinkwater. Niet alleen in Nederland maar ook over de rest van de wereld. Ook de wasstraten moeten zich hierop aanpassen. Hierbij zijn sommige wasstraten voorzien van recycle methodes.

Deze recycle methodes kunnen ervoor zorgen dat minstens 90% van het water hergebruikt kan worden. Het water wordt na het schoonmaken van de auto opgevangen en door de filters gehaald. Tijdens het filteren blijft de viezigheid van de auto's achter in de filters, die om de zoveel tijd afgespoeld moet worden. Op deze manier kunnen de wasstraten het water blijven hergebruiken, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat er geen nieuw drinkwater gebruikt hoeft te worden.

Het is dus zoveel slimmer en milieuvriendelijker om langs te gaan bij een wasstraat. Ten eerste kost het nauwelijks moeite want je hoeft nu zelf niet meer met een emmertje sop en een spons te boenen. Ten tweede wordt het professioneler gedaan bij een wasstraat, dit door gebruik te maken van de huidige technologie. Zo wordt er gebruik gemaakt van lasers en sensoren, zo weet elke machine waar te draaien en wanneer ze moeten doen wat ze horen te doen. Een goed voorbeeld zijn de velgen reinigers deze draaien mee met waar de auto op dat moment op de band staat. Door gebruik te maken van deze technologie zorgt het ervoor dat elk vies vlekje geen bestaan meer heeft. Ook is het zo dat niet alle gemeentes het toegestaan is om je auto op straat te wassen. Let hier goed op!

Wij hopen u te zien in een van de bijna 500 vol automatische wasstraten in Nederland. Na een bezoek aan een van de wasstraten in Nederland zult u niet meer anders willen! Het moment dat u lekker warm in de auto zit en dat er van alles gebeurt aan de buitenkant van de auto is een moment om niet meer te vergeten en zeker een voor herhaling vatbaar. Dit alleen al is het al waard om een bezoekje te brengen!

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op Bobautowas.nl.

Afbeelding BOB Autowas 4

Alle artikelen

sonstige-pflege

Rubberverzorging op de auto: Zo doe je dat

Advies · Autoverzorging
All car seats cleaning

Interieurverzorging

Advies · Autoverzorging
cleaning-1837331 1920

Auto reinigen afhankelijk van het seizoen

Advies · Autoverzorging
Ontdek meer