Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Citroën Ami Buggy - Zo'n schattig 'legervoertuig' hebben we nooit gezien

Kijk die Citroën Ami Buggy toch eens kordaat zijn! Met zijn matte camouflagekleur, zijn gele korporaalstrepen en zijn deurtjes als dranghekken. We weten beter, maar anders zouden we denken dat hier een piepklein, elektrisch legervoertuigje staat. Maar nee, de Ami Buggy kun je straks gewoon kopen.

De reactie van het publiek op de My Ami Buggy Concept van eind december was zo positief, dat Citroën met een versie voor de consument komt. Een beetje afgezwakt, dat wel, want de terreinbanden van het studiemodel, het reservewiel op het dak, de tralies voor de koplampen en schijnwerpers boven de voorruit hebben het productiestadium niet gehaald.

Citroën Ami Buggy zonder deuren, mét een hekwerk

Toch staat hier een kloek elektrokarretjes. De matgroene camouflagekleur geeft hem een leger-vibe, net als de gele strepen op de neus, die bij een militair de rang van korporaal zouden symboliseren. Verder is opvallend dat Citroën de deuren uit het scharnier heeft getrokken en er een soort hekwerk voor in de plaats heeft gemonteerd.

Oplage van 50 stuks, genummerde plaque op het dashboard

De Citroën Ami Buggy gaat op 21 juni in de verkoop, vooralsnog helaas alleen in Frankrijk. Er worden niet meer dan 50 stuks gemaakt. Stuk voor stuk hebben ze speciale goudkleurige wielen, een genummerde plaque op het dashboard en een open dak dat kan worden opgerold, zoals vroeger ook in de Citroën 2CV kon.

Aan de aandrijflijn van de Citroën Ami verandert niks. Hij is een elektrische brommobiel met een topsnelheid van 45 km/h en een bereik van zo'n 70 kilometer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zakelijke rijders, hier is jullie volgende leaseauto: de Volkswagen ID. Aero

Autonieuws

Bentley is koning uitmelken! Neemt 96-jarige Speed Six weer in productie

Autonieuws

Hoe kan het dat er na zeven jaar nog een McLaren P1 Spider komt?

Autonieuws
Ontdek meer