Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Deze Bentley Continental GT Mulliner heeft 400.000 stiksels aan boord!

De Bentley Continental GT is de Volkswagen Golf onder de luxe-auto's; in Blaricum staat er een op elke hoek van de straat. Dus introduceert Bentley nu de nóg luxueuzer aangeklede Continental GT Mulliner. Kun je als rapper, voetbalvrouw of vastgoedman toch je buren de ogen uitsteken.

Kun je de Mulliner ergens aan herkennen? Ja. Hij heeft bijvoorbeeld een ‘diamantgrille’, afwijkende luchtroostertjes op de flanken en een tonneaucover met diamantvormig stikwerk. Volgens Bentley zitten er bijna 400.000 stiksels in deze bijzondere Continental GT Convertible. Voor één diamantvorm zouden al 712 stiksels nodig zijn.

Breitling-klokje

Kopers kunnen kiezen uit acht kleurencombinaties voor het interieur. In dit exemplaar is Bentley voor crémewit, donkerblauw en een accentlijn n rood gegaan. De digitale tellers achter het stuur hebben in deze Mulliner dezelfde zilverkleurige achtergrond als het Breitling-klokje in de middenconsole, dat een wijzerplaat van echt zilver heeft.

V8 of W12

De Continental GT Mulliner Convertible is te bestellen met V8 of met W12. Die laatste haalt een top van 333 km/h en gaat in 3,8 seconden van stilstand naar 100 km/h. De V8 doet daar nauwelijks voor onder, met een VMax van 318 km/h en een sprinttijd van 4,1 seconden. Kopers krijgen de sleutel van hun Mulliner gepresenteerd in een handgemaakt doosje in de drie kleuren van het interieur.

Beste in zijn klasse?

Bentley bestond in 2019 precies honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan leende Autowereld-collega Gert Wegman een Continental GT Convertible bij de importeur. 'Is dit de beste auto in zijn klasse', vroeg hij zich af. Het antwoord zal je verbazen.

bentley-continental-gt-mulliner-convertible-2020-9-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Goedkope krachten: Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque P300e als PHEV (2020)

Autonieuws

Recordproductie: Tesla draait beste eerste kwartaal ooit

Autonieuws

Waarom de coronacrisis Volkswagen 2 miljard euro per week kost

Autonieuws
Ontdek meer