Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Hyundai stopt productie in Zuid-Korea door coronavirus

Zo goed als alle Zuid-Koreaanse fabrieken van Hyundai zullen vanaf 7 februari worden stilgelegd. Dit omdat er niet genoeg onderdelen meer zijn om auto’s te bouwen. Een aantal Chinese toeleveranciers heeft de productie moeten staken vanwege het coronavirus.

Hyundai heeft zeven fabrieken in Zuid-Korea. Daar worden niet alleen modellen voor de thuismarkt geassembleerd, maar ook voor de Verenigde Staten en Europa. De fabrieken zijn goed voor zo’n 40 procent van de wereldwijde productie van Hyundai, dus vanaf 7 februari heeft de autobouwer een groot probleem.

Tekort aan kabelbomen

Helaas kan Hyundai niet anders dan de zeven fabrieken sluiten. Er is bijvoorbeeld nu al een tekort aan kabelbomen, die Hyundai uit China importeert. Daarom is de assemblagelijn van de Palisade – een grote suv, die niet in Europa op de markt is – afgelopen weekend al stilgelegd. Hyundai heeft laten weten met spoed op zoek te zijn naar toeleveranciers die wel kunnen leveren.

Coronavirus

In China hebben fabrikanten als Ford, Honda, PSA en Tesla hun fabrieken al gesloten. Dit in opdracht van de Chinese overheid. Die probeert de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op het moment van schrijven zijn er ruim 20.000 mensen besmet met het virus. Iets meer dan 420 mensen zijn eraan overleden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer