Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Is er een stoerdere stationwagon dan de Alpha Saga Estate? Wij denken van niet

Het Amerikaanse Alpha Motor Corporation heeft een veelbelovend elektrisch modellengamma: met de retrofantastische Alpha Ace (een coupé), Alpha Wolf (een pick-up) en Alpha Saga (een sedan). Van die laatste komt ook een stationwagonvariant. En net als alle andere Alpha's is die ongelofelijk stoer.

De Alpha Motor Corporation is een Californische startup, die reeds een aantal elektrisch voertuigen in ontwikkeling heeft. Er is de Alpha Icon - een compact bedrijfswagentje - en er is de tweedeurs sportcoupé Ace. Die laatste is 4,18 meter lang en daarmee zit hij 1 centimeter onder de Audi TT en is hij precies even lang als de Alpine A110.

Elektrische Alpha Wolf doet denken aan de Subaru Brat

De pick-up Alpha Wolf is gebaseerd op de Ace en doet ons qua uiterlijk wat denken aan een klassieke Subaru Brat of Nissan Hardbody. Je kunt hem straks bestellen met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Volgens de Alpha Motor Corporation komt de Wolf tussen de 400 en 450 kilometer ver op een volle batterijlading (de accu is 75 kWh groot).

Alpha Saga Estate is net iets langer dan een 3-serie Touring

Op basis van de Ace heeft Alpha ook een buitengewoon fraaie vierdeurs sedan ontwikkeld, waar deze Saga Estate dan weer de stationwagonvariant van is. Het model heeft vierwielaandrijving, komt op een volle batterijlading bijna 500 kilometer ver en zit in 6,3 seconden op 100 km/h. Met een lengte van 4,8 meter is de Saga Estate iets langer dan een BMW 3-serie Touring.

Vooralsnog alleen te bestellen in de Verenigde Staten

Ben je gecharmeerd van de elektrische pakezel (hij kan maar liefst 991 liter bagage meenemen), dan moeten we je helaas teleurstellen. De Alpha Saga Estate is te bestellen, maar vooralsnog alleen als je in de Verenigde Staten woont. Wanneer het model op de markt komt, is niet precies bekend. De beurt is eerst aan de Alpha Wolf, die eind 2023 verschijnt.

alpha-motor-saga-estate-2022-2-8

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Tesla Cybertruck zou eerst in 2020 op de markt komen, toen in 2021, toen in 2022 en nu in ...

Autonieuws

Het bruine monster is terug! Dit is waarom moderne auto's weer roesten

Autonieuws

80 procent van de nieuwe-autokopers is laf! Grijs, wit, zwart en zilver de populairste kleuren

Autonieuws
Ontdek meer