Nieuws: 3D Burmester voor Porsche Panamera – Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Lichter, sneller en stiller. Het klinkt als muziek in de oren voor fans van de nieuwe Porsche Panamera. Behalve voor melomanen, want hierdoor is de hoorbare soundtrack van de motoren ook weer een beetje meer vervaagd.

Aan hifi-specialist Burmester om dit te compenseren met een verbeterd audiosysteem. Van een al niet malse 16 naar maar liefst 21 speakers is het voluit geheten 3D Burmester High-End Surround Sound System gegaan in de nieuwe Panamera gegaan. Mogelijk is Dieter Burmester, een hele grote naam in de audiowereld, nog nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en afstelling van het nieuwe geluidsysteem, maar het eindresultaat heeft hij helaas niet meer kunnen meemaken. De Duitse audio-pionier en muzikant, die op een betrokken manier destijds nog dagelijks de leiding had over zijn gelijknamige bedrijf, overleed bijna exact een jaar geleden na een kort ziekbed. Hij was 69 jaar.

1.455 Watt Twintig luidsprekers in totaal dus, plus een subwoofer. Die laatste heeft een muzikaal vermogen van 400 Watt, maar alles bij elkaar kan de geluidsinstallatie 1.455 Watt opwekken. Genoeg voor een real-live concertervaring vanachter het stuurwiel. Voor een optimaal geluidsbeeld rondom zijn zelfs twee zogeheten Auro 3D-luidsprekers in de A-stijlen ingebouwd. En de meerprijs? Die is met 5.000 tot 7.000 euro (afhankelijk van de motorisering) nog best bescheiden. Althans, in vergelijk met de thuisinstallaties van Burmester.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer