Nieuws: 9ff 9GT-R – 9ff does it again: GT9-R kan 414 km/h!

9ff bewijst zichzelf opnieuw. Na vorig jaar met de 9GT de Bugatti Veyron als snelste straatlegale sportwagen ter wereld te verslaan overtreft de tuner zichzelf met de 9GT-R. De 9ff 9GT-R kan een topsnelheid bereiken van 414 km/h!

Er worden slechts 20 exemplaren van de 9ff 9GT-R gefabriceerd, welke pas na een grondige testprocedure met de nieuwe eigenaar wordt meegeven. Klanten kunnen kiezen uit twee uitvoeringen: “top speed performance” of “track performance”. Wie puur voor snelheid kiest krijgt de sleutels van een 9GT-R overhandigd waarbij het koetswerk een top van 414 km/h kan handelen. De opgevoerde 4.0 liter zescilinder Porsche-boxermotor levert hiervoor 1.120 pk en maximaal 1.050 Nm aan trekkracht. Er zijn twee transmissies die deze krachten kunnen verwerken: een handgeschakelde of een sequentiële 6-bak. Welke ook gekozen wordt, de 9ff GT9-R is in staat in 2,9 seconden de honderd te passeren en in een zintuigenverslindende 15,8 seconden de 300 km/h-grens de doorbreken.

Mag ´t ook iets minder zijn? Voor wie zijn oogkassen, maag en darmen lief is levert 9ff ook een versie met 750 pk of 987 pk. Deze modellen knallen in respectievelijk 20,0 en 17,0 seconden naar de honderd om uiteindelijk de strijd tegen de luchtweerstand op te geven bij 380 en 409 km/h. De lichtste motorisering kan naast de eerder genoemde transmissies overigens ook aan een 5-traps Tiptronic gekoppeld worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer