Nieuws: Alfa Romeo 4C – Alfa Romeo 4C is al getuned

Je kon op je klompen aanvoelen dat de Alfa Romeo 4C een gewild tuningobject zou worden. Er is echter nog wel een probleempje: het duurt nog wel even voordat de vederlicht, rappe Italiaan beschikbaar is. Voor Pogea Racing een reden om een voorschot op een getuned exemplaar te nemen.

Aangezien ook de mannen bij Pogea Racing, net als de rest van de wereld, de Alfa Romeo 4C nog niet hebben mogen verwelkomen in de garage moeten we het voorlopig nog doen met deze computerbeelden van hun creatie. Daarbij valt ons oog onmiddellijk op de wielen. Ze zullen straks verkrijgbaar zijn in maatje 19 of 20 inch. En zoals bijna elke tuner gelooft ook Pogea Racing heilig in het gebruik van carbon, wat zodoende rijkelijk is te vinden op en in de Alfa 4C. De voorbumper en -spoilers, zijskirts en achterspoiler zijn er overigens niet alleen voor de looks, ze helpen volgens de tuner ook om de neerwaartse druk en daarmee de prestaties te verbeteren.

Individueel In het interieur is men van plan veel aluminium, leer en carbon toe te passen. Waar Pogea zich het meest op gericht heeft is het persoonlijk maken van de binnenzijde, en een uitgebreid personalisatieprogramma voor de cockpit wordt dan ook beloofd. Complete lederen interieurs of zelfs op maat gemaakte vloermatten zullen 4C-eigenaren naar Duitsland moeten trekken.

415 pk Hoewel de 4C dus nog niet in levende lijve in Friedrichshafen heeft gestaan, neemt Pogea Racing al wel een voorschot op de verbeterde prestaties. Men is in de veronderstelling dat het, door middel van een turbo, maar liefst 415 pk uit de 1.7 TBi-motor kan trekken! We helpen het ze hopen, maar het klinkt wel wat overmoedig aangezien het specifieke vermogen daarmee op 244 pk per liter zou liggen, een surrealistische score. Mocht het Pogea Racing toch lukken, dan behoort hun 4C acuut tot de snelste auto´s ter wereld aangezien het leeggewicht van de Alfa af-fabriek nog geen 900 kilogram bedraagt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer