Nieuws: Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition – Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Wat ons betreft kunnen er niet genoeg Alfa's 4C op de Nederlandse wegen rondrijden. Helaas denkt de gemiddelde autokoper daar anders over en daarom, om de verkoop te stimuleren, is er een speciale uitvoering in het leven geroepen: de 4C CPZ Track Edition.

Knappe autokoppen hebben vast al in de smiezen; de typeaanduiding CPZ (die ook ietwat vreemd aandoet) is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het kan niet anders dan dat dit voor Circuit Park Zandvoort moet staan, en dit klopt dan ook. De Alfa 4C CPZ Track Edition is in samenwerking met dat circuit in de Hollandse duinen tot stand gekomen. Slechts 20 exemplaren worden er gebouwd.

Laptimer De Alfa 4C is van nature al behoorlijk racy, de 4C CPZ gaat nog een stap verder. Zo is de speciale uitvoering onder meer voorzien van een laptimer die niet misstaat in een volbloed racer. De GPS-gestuurde laptimer kan van alles registeren; van rondetijden tot de positie op het circuit en van de gereden lijnen tot natuurlijk de gereden snelheden en daar waar het gaspedaal dieper is ingetrapt dan elders op de baan.Ook herkent de timer 's werelds bekendste circuits en is het in staat zowel splittijden als voorspellingen van rondetijden te tonen. De lap timer is direct gekoppeld aan de diagnosestekker van de 4C en kan zodoende ook onder meer het brandstofniveau en de watertemperatuur uitlezen. Alle opgeslagen data is direct in de auto op te vragen, maar gegevens downloaden voor een analyse is ook mogelijk.

Carbon Verder bestaat de uitrusting uit een met leder en alcantara bekleed sportstuurwiel met rode stiksels, sportstoelen met lederen en microvezelstof bekleding, speciale 18 inch wielen voor en 19 inch achter en rood geverfde remklauwen. Een extra luchtinlaat aan beide zijdes is optioneel en ook daadwerkelijk functioneel, volgens Alfa. Zo stuurt die extra koelende lucht naar de versnellingsbak. Carbon-liefhebbers kunnen sowieso hun hart grondig ophalen bij de 4C CPZ. Het lichte maar nog altijd peperdure goedje is namelijk veelvuldig te vinden op de koets en in het interieur, zoals het dak (alleen Coupé), spiegelkappen, roll-bar (alleen Spider) en inlegdelen in dashboard en middenconsole.

Rijcursus inbegrepen De 4C CPZ is er vanaf € 77.450,- en de Spider-versie begint bij € 88.350,-. Als extra aardigheidje krijgt de koper een officieel eigendomscertificaat ondertekend door andere Bernhard van Oranje, kersvers mede-eigenaar van Circuit Park Zandvoort. En er is nog meer. Ook bij de prijs inbegrepen is een 'Guida Sportiva'-rijvaardigheidscursus op – waar anders – hét circuit van Nederland. Kijk, dat is wat anders dan een bloemetje!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws
Ontdek meer