Nieuws: Alfa Romeo 4C Zender – Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

De Alfa 4C wordt gekscherend weleens een 'budget-Ferrari' genoemd. Zijn looks en prestaties, maar ook het materiaalgebruik zijn van een dusdanig niveau dat je voor een derde van de prijs een schitterend alternatief hebt voor de bolides uit Modena.

En als je er dan ook een bodykit van Zender op laat schroeven dan krijgt de 4C een nog exclusievere status. Over het algemeen houden wij er niet van om zorgvuldig ontworpen sportauto's helemaal vol te hangen met allerhande spoilers. Maar als het op een doordachte wijze wordt uitgevoerd dan worden wij daar best enthousiast van. Zoals bij deze Alfa Romeo 4C van Zender.

Carbon opsmuk De aanpak van Zender is niet zachtzinnig te noemen. Een nieuwe voorbumper, diffuser onder de achterbumper, zijskirts en aangepast dak springen het meest in het oog. Net als de cover over de motor, luchtinlaten bij de achterruit en de zijspiegels zijn ze vervaardigd uit carbon. Dat staat niet alleen mooi, maar heeft bovendien tot resultaat dat het gewicht van de 4C met 15 kg werd teruggedrongen. En dat heeft dan weer tot gevolg dat de vermogens-/gewichtsverhouding werd gereduceerd van een al heel keurige 3,73 pk/kg naar 3,20 pk/kg.

Geen invloed op de prestaties Zender heeft aan de motor en het onderstel niet gesleuteld. Wel werd er een sportuitlaatsysteem gemonteerd, maar dat heeft geen invloed gehad op de motorische prestaties. Net als elke andere 4C moet die van Zender het stellen met 275 pk en 400 Nm. En geloof ons, dat is ook voldoende.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer