Nieuws: Aston Martin 100th Anniversary – Aston Martin 100th Anniversary

Door de jaren heen mag Aston Martin dan evenveel omgevallen als opgestaan zijn alsmede ontelbare keren zijn overgenomen, in 2013 bestaat het oer-Britse merk maar liefst een eeuw. En dat wordt natuurlijk groots gevierd.

In 1913 richtten de ingenieurs Lionel Martin en Robert Bamford een bedrijfje op om auto´s te bouwen, aanvankelijk enkel bedoeld voor henzelf. De bedrijfsnaam Aston Martin ontstond feitelijk pas in 1914 en kwam voort uit de successen die Lionel Martin boekte tijdens de destijds befaamde Aston Clinton Hillclimb nabij het gelijknamige plaatsje. Inmiddels heeft dat alles zich al weer bijna 100 jaar geleden afgespeeld, maar kunnen we vandaag de dag nog altijd genieten van al dat moois uit Engeland. Nu uit Gaydon.

100th Anniversary Het is ook in Gaydon waar het jubilerende Aston Martin haar 100-jarige bestaan groots viert. Maar ook de oorspronkelijke geboorteplek van het merk - Chelsea - wordt aangedaan als onderdeel van het centenaire. Daar zal Aston Martin hun nog oudste overgebleven auto, de A3 uit 1921, tentoonstellen, vergezeld door het nieuwste paradepaardje, de Vanquish. Iets verderop, in hartje London, zal er een speciaal evenement plaatsvinden met als gastheer de acteur Sir John Standing. Hij zal enkele woorden uitspreken over de vervlogen jaren van Aston Martin en dat geheel in stijl zoals oprichter Lionel Martin dat vroeger ook deed. Later, in juli volgend jaar, gaat het eeuwfeest verder en staat er een soort concours d'elegance rond het sportwagenmerk gepland, opnieuw in Gaydon. Onder de noemer “Centenary Drives” zal er van alles te bewonderen zijn: van Aston Martin's vertrouwde relatie met James Bond tot aan historische racebeelden.

Aston Martin en AMG Kortom, Aston Martin 100th Anniversary belooft een mooi feest te worden. En gedurende de festiviteiten zal de jarige fabrikant geheid ook het nodige vertellen over het heden en de toekomst, waaronder het feit dat ze onlangs in Investindustrial een nieuwe investeerder hebben gevonden. Uiterst benieuwd zijn we of tijdens de met enthousiasme doordrenkte woorden ook AMG de revue passeert. Het gerucht gaat namelijk dat Aston Martin momenteel in gesprek is met Mercedes-AMG voor het leveren van (modernere) motoren. Overigens is de totstandkoming van deze link gauw gemaakt: Investindustrial was namelijk voorheen eigenaar van Ducati en de Italiaanse motorenfabrikant werkte eerder al eens samen met AMG. Momenteel ontkennen zowel Aston Martin als AMG in alle toonaarden dat er een mogelijke relatie in de pijplijn zit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer