Nieuws: Aston Martin V12 Vantage Roadster – Aston Martin V12 Vantage Roadster!

Aston Martin lanceert de dakloze V12 Vantage. Er is geen twijfel mogelijk over het effect van deze operatie, de huilende V12 wordt nu nóg beter hoorbaar.

Nog geen twee weken geleden zagen we de naam Vanquish terugkeren op het topmodel van Aston Martin. Vandaag lekte het volgende model uit, een dakloze V12 Vantage. Het feest is daarmee nog niet voorbij want later dit jaar staat ook nog een compleet nieuwe DB9 in de planning. De Roadster kreeg een verstevigd onderstel, nieuwe achterspoiler en aangepaste voorbumper om het geroemde rijgedrag te behouden. Het recept onder de motorkap is ongewijzigd, 517 pk uit een 6.0 liter V12 en 570 Nm koppel. Om de Roadster te onderscheiden van zijn coupé-broertje zijn details als de spiegelkappen en enkele luchtroosters uitgevoerd in koolstofvezel.

Zeldzaamheid Het ziet er naar uit dat de V12 Vantage Roadster een zeldzaamheid zal worden op de Nederlandse wegen. Een typeplaatje onthuld namelijk dat er slechts 101 exemplaren gebouwd zullen worden van deze exclusieve cabrio. Hoewel de prijs natuurlijk nog niet bekend is, zal deze ongetwijfeld akelig dicht bij de 3 ton komen te liggen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer