Nieuws: Aston Martin V8 Vantage N420 – Aston Martin presenteert N420

Aston Martin heeft een nieuwe, op de autosport gebaseerde, V8 Vantage onthuld. De V8 Vantage N420 is de opvolger van de in 2007 gepresenteerde N400 en ademt in alles de sfeer van het circuit uit.

Bij Aston Martin staat de 24-uurs race op de Nürburgring hoog in het vaandel. En terecht ook, want de Britten hebben er al de nodige successen geboekt. In 2006 nam Aston Martin voor het eerst (weer) deel aan de race. De vrijwel standaard V8 Vantage die vier jaar geleden debuteerde werd bestuurd door onder meer Aston Martin's CEO Ulrich Bez en eindigde als vierde in zijn klasse en 24ste overall. Aston Martin benadrukt daarbij graag dat haar auto zo goed als standaard was uigevoerd terwijl de concurrentie speciaal geprepareerde racebolides inzette. Oké, punt gemaakt!

Succes smaakt naar meer... In de jaren daarna keerde Aston Martin elke keer terug tijdens de race. Met praktisch standaard uitgevoerde V8 en V12 Vantage's en recentelijk met de Rapide. Voor de fabrikant zeer succesvolle races. Niet eens zozeer om de prachtige resultaten op het circuit, maar vooral ook door de spin-off. Zo is de V8 Vantage GT4 ontstaan, wist Aston Martin het nodige te fine-tunen aan de productieauto's en onstond er de N400 Special Edition.

Het vervolg Als vervolg op die N400 lanceert Aston Martin nu de N420. Een royale standaarduitrusting en een aantal unieke opties zorgen ervoor dat de Vantage N420 zowel exclusief als onderscheidend vermogen heeft. Dankzij de toepassing van carbon is bijvoorbeeld 27 kg bespaard en het komt de looks ten goede. Een carbon frontsplitter, zijskirts en diffuser zorgen samen met 10 spaaks lichtmetalen wielen voor een lekker dikke look. Speciale kleuren mogen uiteraard niet ontbreken. Binnenin de Vantage N420 wordt de look bepaald door een Iridium interieur pakket, met grafiet instrumenten, leder of Alcantara stuurwiel, speciale N420 badges en lichtgewicht carbon fiber stoelen, compleet met ´Race Track´ stiksels als in de V12 Vantage. Bluetooth-connectiviteit, cruise control en Park Distance Control zijn ook standaard.

Sports Pack Onderhuids is er het Sports Pack gemonteerd. Met herziene veren en dempers en anti-roll bars is het rijgedrag nog dynamischer. Ten slotte is er een nieuw uitlaatsysteem dat de sound van de V8 nog intensiever moet maken. De productie van de V8 Vantage N420 komt nog deze maand op gang en de levering zal in agustus aanvangen. Het is niet bekend of de serie gelimiteerd is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer